Šport > Nogomet
32 ogledov

Adam o Sloveniji: "Ne uvrstiš se kar tako na dve SP"

Andraž Kirm slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Škotska Anže Petkovšek
Tri dni pred tekmo na Bonifiki je na mitskem Wembleyju zapravil enajstmetrovko, ki bi Liverpool v finalu ligaškega pokala kmalu stala naslova. Škotski reprezentant Charlie Adam se je na koncu z Redsi kljub vsemu veselil prvega kosa srebrnine po letu 2005, na Bonifiki pa je proti Sloveniji odigral le en polčas.

"Slovenija ima dobro moštvo, z nekaj dobrimi, tehnično podkovanimi nogometaši. Veseli smo, saj je to za nas dobra predstava v gosteh. Slovenija je močna na domačih tekmah, tudi v preteklosti so imeli nekaj dobrih rezultatov. Vem, da so pred kratkim zamenjali selektorja, kar je vedno težko, ampak mi smo zadovoljni s svojo predstavo," je po remiju Slovenije in Škotske na Bonifiki za Žurnal24 dejal Liverpoolov vezist Charlie Adam. Najbolj znani igralec v postavi selektorja Craiga Leveina je iz kota podal za izenačujoči gol Christopha Berre, ob polčasu pa ostal v slačilnici. Liverpool konec tedna namreč čaka veliki derbi z Arsenalom.

• POROČILO: Prva "točka" Slaveta: remi proti Škotom
• Po remiju igralci zatrjujejo: "Viden napredek"
• Vučkić: "Držal sem obljubo, igram za Slovenijo"

"Je kdo od Slovencev izstopal? Ja, imajo nekaj res dobrih igralcev. Kot sem rekel – ne uvrstiš se kar tako na dve svetovni prvenstvi. So dobro moštvo, upam, da jim bo v kvalifikacijah šlo dobro," je nadaljeval Adam, ki ni želel polemizirati o tem, da mu je bilo po Anfieldu, Old Traffordu in Wembleyju malce čudno igrati na Bonifiki: "Tako pač je. Odlično je priti sem in uživati v igri. Na koncu koncev smo odigrali dobro tekmo in zadovoljni smo z 1:1."

Škoti so tekmo s slovensko reprezentanco seveda izbrali zato, ker naj bi bila četa Slaviše Stojanovića podobna njihovim nasprotnikom v "balkanski skupini" kvalifikacij za SP 2014, kjer bodo Otočanom družbo delali Hrvati, Srbi in Makedonci. "Pomembno je, da igramo tako, kot smo igrali. Slovenija je podobna Srbiji in Hrvaški, zato je bila to dobra priprava za nas. Vedno se dobro pripravimo na ekipe, s katerimi se merimo. Vedeli smo, da bo težka tekma, ampak tudi, da bomo prišli do priložnosti," je povedal Adam.

Škotski vezist je po meteorskem vzponu, kjer je iz trenutnega drugoligaša Blackpoola pred začetkom letošnje sezone prestopil v Liverpool, konec tedna dvignil že svoj prvi večji pokal v karieri. Kot dolgoletni član Glasgow Rangers zaradi mnogih posoj namreč ni osvojil niti ene lovorike, že v svoji prvi sezoni na Anfieldu pa mu je uspelo osvojiti ligaški pokal (Carling Cup), ki so ga Redsi na infarktni tekmi osvojili na račun Cardiff Cityja.

"Presrečen sem. Pomembno je, da v takšnem klubu dobiš priložnost za osvajanje pokalov. Presrečen sem, da sem zdaj dobil prvega v tej sezoni. Ta trofeja nas je izjemno dvignila, saj je pomembno, da ko pripelješ toliko novih igralcev in dobiš priložnost priti na Wembley, to priložnost tudi izkoristiš. To nam je uspelo, srečni smo," se je srečne nedelje spomnil Adam, ki je sicer grdo zgrešil svoj poizkus iz 11 metrov in postal tarča posmeha na medmrežju.

Za Livepool in Adama pa s tem še ni konec bitke za srebrnino, saj so še vedno v igri tudi za zmago v pokalu FA, medtem ko jim je v Premier League ostal samo boj za četrto mesto, ki še vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. "Konec tedna imamo težko tekmo proti Arsenalu, potem pa gremo naprej. Upajmo, da se bomo potegovali za mesta v Ligi prvakov in skušali osvojiti še pokal FA. Bomo videli. Najprej moramo gledati na naslednjo tekmo, ki se bo odvila doma proti Arsenalu," je še zaključil Adam.

http://www.zurnal24.si/po-remiju-igralci-zatrjujejo-viden-napredek-clanek-149838
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.