Šport > Nogomet
20 ogledov

Ade na pregledu: "Čudo fizike!"

Takole so Adebayorja pregledali v Madridu. Bojda gre za čudež narave. (Foto: EPA Žurnal24 main
Emmanuel Adebayor je v sredo z bleščečimi ocenami opravil zdravniški pregled pri Real Madridu. "Čudo fizike!" ga je pohvalil zdravnik. Atlético pred tem zavrnil ponudbo za Sergia Agüera.
Za nekaj manj kot 10 milijonov evrov je iz Liverpoola v Hoffenheim prestopil Ryan Babel. Podpisal naj bi dve in polletno pogodbo. Liverpool je dobil še eno ponudbo – sedem milijonov jim je Wolfsburg pripravljen dati za Milana Jovanovića. Tottenham ne bo izpustil Petra Croucha.

Španski nogometni velikan Real iz Madrida je dobil zamenjavo za poškodovanega napadalca Gonzala Higuaína. Kot poroča spletna stran kraljevega kluba, si je slednji od angleškega Manchester Cityja do konca sezone izposodil Emmanuela Adebayorja. Zvezdnik iz Toga v Manchestru v zadnjem času ni bil zadovoljen s svojim statusom v ekipi.

V sredo je Adebayor z izjemnimi rezultati opravil zdravniški pregled pri svojih novih delodajalcih. Klubski zdravnik je šel celo tako daleč, da je njegovo zdravstveno stanje poimenoval kot čudežno: "On (Adebayor, op. p.) je čudo fizike. Njegove telesne predispozicije so izjemno dobre, to pa mu bo dovoljevalo, da se takoj vklopi v delo z ekipo," je povedal šef Realovih zdravnikov Carlos Díez.

Kot piše Marca, je pri prihodu 26-letnega Adebayorja vztrajal trener Reala José Mourinho, posebej po tem, ko so pogovori z nemškim Hamburgerjem SV padli v vodo glede prestopa Ruuda van Nistelrooya. Adebayor je poklicno kariero začel v Metzu, zatem je igral za Monaco, v ospredje zanimanja svetovne javnosti pa je prišel z igranjem v dresu Arsenala, za katerega je v 104 tekmah zabil 46 golov. Pri Cityju je od leta 2009 odigral 34 tekem in dosegel 15 zadetkov.

V torek sta Bayern München in AC Milan dokončala prestop Marka van Bommla. Nizozemec je podpisal polletno pogodbo. Višina odškodnine ni znana.

Galaktiki pa so imeli na radarju tudi argentinskega napadalca Sergia Aguera. Kot je razkril predsednik Atletica iz Madrida, Miguel Gil Marin, so zavrnili ponudbo Reala za 45 milijonov evrov. In to ni bila edina ponudba, ki je prišla na naslov Atletica. Londonski Chelsea jim je ponujal 60 milijonov evrov za branilca Diega Godina. Tudi to so minuli konec tedna odbili.

Giuseppe Rossi je do leta 2016 podaljšal s španskim Villarealom.

Aktivni tudi v Serie A
Nekaj dni pred koncem prestopnega roka so aktivni tudi italijanski klubi. Mirko Vučinić ostaja pri Romi. Interju se ne bo uspelo okrepiti z Gansom (Santos) in Giampaolom Pazzijem (Sampdoria), še naprej pa ciljajo na Alessandra Matrija (Cagliari). Po treh sezonah pri Wolfsburgu se domov vrača nekdanji italijanski reprezentant, Andrea Barzagli. 29-letnik je podpisal za Juventus in že opravil zdravniški pregled. Veteran Nicola Legrottaglie zdaj utegne zapustiti staro damo. Juve še naprej išče napadalca: najbližje jim je Pazzini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.