Šport > Nogomet
21 ogledov

Adebayor: "Odhajam v Juventus"

Kako se bo razpletla nogometna usoda Adebayorja? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Razočaran, ker ni ravno med najljubšimi igralci trenerja Roberta Mancinija v Manchester Cityju, je Emmanuel Adebayor napovedal svoj odhod. Cilj je Italija oziroma Juventus, vendar se pojavlja težava.


Emmanuel Adebayor se bo po lastnih zagotovilih januarja preselil v torinski Juventus. Eden poglavitnih razlogov za odhod je dejstvo, da si nogometaš iz Toga ni uspel zagotoviti stalnega mesta v prvi postavi. Med najboljšimi enajstimi se je v letošnji sezoni znašel šestkrat.

"Ne vem, kaj sem storil Robertu Manciniju, vendar ne igram veliko. Januarja bom zamenjal klub. Lahko vam izdam, da se je City že dogovoril z Juventusom za mojo posojo,"
je novinarjem dejal Adebayor. Ovira za njegov odhod na škorenj bi posredno lahko bil Miloš Krasić, ki pri Juventusu že brca kot državljan države zunaj Evropske unije. Serie A pa predpisuje, da lahko klub podpiše pogodbo le z enim igralcem iz držav zunaj EU. Ampak če sta kluba res  dogovorjena, potem je verjetno Juventus že našel kako rešitev za težav(ic)o. Kdo ve, morda pa je v igri podelitev državljanstva ali podaja Krasića ali pa Adebayor za italijansko pravilo sploh ne ve?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.