Šport > Nogomet
19 ogledov

Adebayor si tokrat ne želi žaljivih opazk

Adebayor je po tekmi na Santiagu Bernabeu Uefi prijavil rasistične opazke, ki so Reuters
Na povratni tekmi Lige prvakov med Tottenhamom in Realom bo v ospredju nogometni boj za polfinalno vstopnico. V ozadju bodo vodilni možje Uefe tokrat še posebej pozorni tudi na rasistične opazke.

Prav teh po pričanju napadalca Real Madrida Emmanuela Adebayorja na Santiagu Bernabeu v Madridu s strani londonskih navijačev ni manjkalo. "Tvoj oče umiva slone" in "Tvoja mama je ku**a," sta le dve izmed opazk, ki naj bi jih londonski navijači skozi pesmi usmerili proti napadalcu iz Toga. A ker v  uradnem zapisniku delegat tega ni omenil, jo bo Tottenham najverjetneje odnesel brez kazni. Ta sicer za klub, čigar navijači uporabljajo rasistične opazke, znaša 20 tisoč angleških funtov.

Tottenham je pred dnevi že pozval svoje navijače, naj tokrat vendarle ne uporabljajo podobnih opazk. Sami sicer zgoraj omenjenih fraz ne razumejo kot rasistične, temveč zgolj kot žaljive. Tekme naj bi se tako udeležil tudi podpredsednik disciplinskega komiteja Uefe.

"Rasisti so vedno prisotni in ne moremo jih zaustaviti. Poskušali so že drugi, bolj pomembni igralci kot jaz, tudi Samuel Eto'o, a tudi to jih ni zaustavilo," je po tekmi na Bernabeu za angleške medije razlagal 27-letni napadalec. Pred časom smo pisali tudi o Daniju Alvesu, ki se na španskih zelenicah prav tako sooča z rasizmom. Več TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.