Šport > Nogomet
21 ogledov

Adebayor zapušča Manchester City?

emmanuel adebayor EPA
Angleški prvoligaš Tottenham Hotspur si želi trajnega prestopa Emmanuela Adebayorja, potem ko jim je nogometaša Toga za eno leto posodil Manchester City. Po poročanju angleških medijev naj bi se kluba že dogovorila o prestopu.

Emmanuel Adebayor je očitno naklonjen ideji, da bi se iz Manchester Cityja za stalno preselil v Tottenham Hotspur, kjer je lansko sezono igral kot posojeni igralec. Sky Sports News poroča, da sta se kluba že dogovorila o odškodnini, ki Adebayorju zdaj omogoča pogajanje o osebnih pogojih, ki jih bo zahteval 28-letnik. Nekateri viri navajajo, da naj bi v Londonu razmišljali o ponudbi, ki se giblje nekje okrog sedmih milijonov funtov.

Adebayor je v času posoje zabil sedemnajst premierligaških zadetkov. Zamenjava Harryja Redknappa z Andresom Villas-Boasem na mestu trenerja Tottenhama očitno ni vplivala na odločitev nekdanjega nogometaša Arsenala, ki si želi ostati na West Hart Lanu.

Altintop iz Reala v Galatasaray

Hamit Altintop (Foto: Reuters) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Turški nogometni klub Galatasaray je iz madridskega Reala v svoje vrste privabil turškega reprezentanta Hamita Altintopa. Zveznemu igralcu, rojenemu v Nemčiji, trener španskega prvaka Jose Mourinho ni ponudil prave priložnosti, zato se je odločil za odhod. Galatasaray bo zanj plačal 3,5 milijona evrov odškodnine.

Altintop, ki bo podpisal štiriletno pogodbo, bo za prvi dve leti pogodbe prejel 2,9 milijona evrov in 20.000 evrov za vsako odigrano tekmo, za drugi dve leti pa bo zaslužil 2,75 milijona evrov in 25.000 evrov za odigrano tekmo. Altintop se je novim soigralcem že priključil na pripravah. Pred prihodom v Real je v Nemčiji igral za Schalke in Bayern, v Turčiji pa že igra tudi njegov brat Halil, in sicer pri Trabzonsporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.