Šport > Nogomet
17 ogledov

"Adijo!" Slovencev, "adios!" Atlética!

Sergio Agüero Aguero Kun
1/19
EPA
Nocoj se zaključuje skupinski del Evropske lige. Lille je z visoko zmago nad Gentom izločil Belgijce iz nadaljnjega tekmovanja (3:0). Prvi gol "zakuhal" Marko Šuler. Remi pri Leverkusnu premalo za Atlético (1:1).
Žreb 1/16 finala Evropske lige bo na sporedu jutri (v petek), takoj po opravljenem žrebu Lige prvakov. Ples kroglic EL se bo predvidoma začel ob 14.30, v bobnih pa bodo plesala tudi moštva, ki so osvojila tretje mesto v LP: Spartak Moskva, Braga, Ajax, Twente, Rubin Kazan, Basel, Rangers in Benfica. Zadnja štiri moštva ne bodo nosilci, tako da so možni nasprotniki prvouvrščenih ekip v EL.

Belgijski Gent slovenskih reprezentantov Marka Šulerja, Zlatana Ljubijankića in Matije Škarabota v četrtek zvečer ni smel izgubiti na gostovanju pri Lillu. Prav Francozi bi jih z morebitno zmago izločili iz nadaljnega tekmovanja. NE SPREGLEJTE GALERIJE TEKEM EVROPSKE LIGE.

Toda žal je imel pri vodilnem golu nekdanjega kluba Milenka Ačimovića prste vmes prav eden izmed Slovencev – Šuler je na napol zasneženem in razmočenem igrišču katastrofalno vračal žogo svojemu vratarju, podajo pa je prestregel Ludovic Obraniak in jo zanesljivo pospravil v mrežo. Belgijci se do konca tekme niso pobrali in do konca sta morala Šuler in Ljubijankić še dvakrat po žogo v svojo mrežo ter se grenko posloviti od Evrope, vsaj za eno sezono.

Zgodba večera je zaenkrat prav gotovo izpad prvakov Atlética Madrida. Še pred pol leta so rušili vse pred sabo, zdaj pa si zmage ne morejo "kupiti", kaj šele doseči. Španci so v zasneženem Leverkusnu potrebovali zmago, saj je Aris vodil na domači tekmi proti Rosenborgu. Lekarnarji so z golom Patricka Helmesa povedli sredi drugega polčasa, a je že v enem naslednjih napadov izenačil Fran Merida. Rojiblancos so mrzlično iskali odrešilni zadetek, Sergio Agüero je v izdihljajih tekme z nekaj metrov streljal prek vrat, in to je pomenil dokončni "adios" za Špance. Namesto njih se bodo v bobnu jutri mešali nogometaši Arisa.

Remi Cityja in Juventusa v turobnem Torinu
Gol Brazilca Joja je rešil točko za Manchester City, ki se kljub remiju proti Juventusu iz skupine A uvršča kot najboljše moštvo (1:1). Domači so v slabem prvem polčasu povedli prek mladega vezista Niccola Giannettija, ki je izkoristil nekaj čarovnije Alessandra Del Piera na levem krilu in zabil svoj prvenec pri torinskem velikanu. Juve je bil že pred zadnjim kolom brez možnosti za napredovanje. Carlosa Téveza po nedavni vročitvi zahtevka po prestopu ni bilo v ekipi, kot tudi ne Maria Balotellija, ki so ga še kot igralca Interja Milana v Torinu zmerjali na rasni osnovi. Trener Roberto Mancini je pojasnil, da problematičnega Maria hrani za ligaško tekmo med vikendom.

V zadnjem kolu je do napredovanja srečno prišel Anderlecht, ki mu je na pomoč priskočil nezgrešljivi Zenit. Rusi so v gosteh premagali AEK Atene in ohranili stoodstotni izkupiček, Belgijci pa so v Bruslju zanesljivo odpravili Hajduk in se veselili napredovanja (2:0).

Evropska liga, 6. kolo:

Skupina A

Salzburg : Lech Poznan 0:1 (0:1)
Stilić (30)

Juventus : Manchester City 1:1 (1:0)
Giannetti (43); Jo (77)

Lestvica: 1. Manchester City 11 točk, 2. Lech Poznan 11, 3. Juventus 6, 4. Salzburg 2.

Skupina B

Bayer Leverkusen : Atletico Madrid 1:1 (0:0)
Helmes (69); Merida (72)

Aris Solun : Rosenborg 2:0 (1:0)
Cesarec (45), Faty (90)

Lestvica: 1. Leverkusen 12 točk, 2. Aris 10, 3. Atlético Madrid 8, 4. Rosenborg 3.

Skupina C

Levski Sofija : Sporting Lizbona 1:0 (1:0)
Mladenov (45)

Lille : Gent 3:0 (1:0)
Obraniak (30), Frau (56), Sow (89)
Šuler in Ljubijankić sta odigrala celo tekmo, Škarabota (vsi Gent) ni bilo v ekipi.

Lestvica: 1. Sporting 12 točk, 2. Lille 8, 3. Gent 7, 4. Levski 7.

Skupina G

AEK Atene : Zenit St. Peterburg 0:3 (0:1)
Bukharov (44), Rosina (67), Denisov (88)

Anderlecht : Hajduk Split 2:0 (2:0)
De Sutter (12), Suarez (41)

Lestvica: 1. Zenit 18 točk, 2. Anderlecht 7, 3. AEK 7, 4. Hajduk 3.

Skupina H

Stuttgart : Odense 5:1 (1:0)
Gebhart (20), Høegh (48/a.g.), Gentner (65), Pogrebnjak (70), Marica (90); Utaka (72)

Getafe : Young Boys Bern 1:0 (1:0)
Corpa (15)

Lestvica: 1. Stuttgart 15 točk, 2. Young Boys 9, 3. Getafe 7, 4. Odense 4.

Skupina I

PSV Eindhoven : Metalist Harkiv 0:0

Debrecen : Sampdoria 2:0 (0:0)
Kabat (48, 86)

Lestvica: 1. PSV 14 točk, 2. Metalist 11, 3. Sampdoria 5, 4. Debrecen 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.