Šport > Nogomet
9 ogledov

"Adios", Fernando: Suárez takoj zabil!

Luis Suarez debi
1/18
Žurnal24 main
Luis Suárez je na svoji prvi tekmi v dresu Liverpoola postavil končni rezultat proti Stoke Cityju (2:0). Nov zdrs Man. Cityja, ki mu je točko vzel Birmingham (2:2). Nekaj ur prej kariero končal Gary Neville.
Gary Neville končal nogometno pot!
V sredo popoldne je kariero šokantno hitro sklenil branilec Manchestra Uniteda Gary Neville. Neville, ki bo februarja dopolnil 36 let, se je tudi letos mučil s poškodbami, rdeče vrage pa zapušča po 602 odigranih tekmah. Neville je prvi nogometaš izjemne Unitedove generacije (t. i. "Fergie Fledglings), ki je prenehal z aktivnim igranjem. Tako še vedno vztrajajo njegov brat Phil Neville, David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs ...

Luis Suárez je v ponedeljek sicer le za nekaj ur postal rekordni nakup Liverpoola v zgodovini kluba, toda to ga ni preveč potrlo, saj je že na svoji prvi tekmi na Anfieldu zabil. Multimilijonski Andy Carroll je obračun proti Stoke Cityju spremljal s tribune, Suárez pa je sicer začel na klopi za rezerve, a po vodilnem zadetku Raula Meirelesa nato v 79. minuti rešil dvome o zmagovalcu s svojim premiernim golom v angleški Premier League.

Nasploh je bil to spet večer, ko se je lahko na koncu najbolj smejalo Manchester Unitedu, sploh ko je njihov mestni rival Manchester City ostal brez zmage pri Birmingham Cityju (2:2). Sinjemodri so pri modrih dvakrat vodili z goli Carlosa Téveza in Aleksandra Kolarova, a so domači na koncu z enajstmetrovko Craiga Gardnerja "ukradli" točko.

Debitantski gol je v prvem nastopu za novi klub uspel tudi Chelseajevemu napadalcu Danielu Sturridgeu, ki se je navijačem Boltona predstavil z zmagovitim golom v 90. minuti. Tottenham je v stiku s prvimi štirimi ostal z minimalno zmago pri Blackburnu, Robbie Keane pa je bil v dresu West Hama nov debitant, ki je svojemu novemu klubu pomagal do zmage. Kladiva so premagala letošnji hit sezone Blackpool in se dvignila z dna lestvice (3:1).

Arsenal preživel sodniško napako
225 milijonov funtov oziroma nekaj več kot 260 milijonov evrov je rekordna vsota odškodnin v enem prestopnem roku za klube Premier League. Do letošnjega januarja je bil rekord 205 milijonov evrov. Najodmevnejši prestopi zadnjega dne: Luis Suarez in Andy Caroll sta okrepila Liverpool, Fernando Torres in David Luiz londonski Chelsea. Za te prestope so vpleteni klubi odšteli 175 milijonov evropskih zelencev. 80 odstotkov od 260 milijonov so zapravili le štirje klubi: Chelsea, Liverpool, Aston Villa in Manchester City. Torres in Luiz na gostovanju pri Sunderlandu še ne bosta v kadru Chelseaja, medtem ko bo Suarez za sredino tekmo Liverpoola s Stoke Cityjem verjetno že pripravljen (Torres pa še ne). A dovolj o denarju, zdaj je čas za nogomet.

Manchester United, ki ni zapravljal na veliko, je na torkovi tekmi z Aston Villo vendarle igral okrepljen. V ekipo so se vrnili Nemanja Vidić, Rio Ferdinand, Rafael, Patrice Evra in Edwin van der Sar, ki je minuli konec tedna počival. Njihov prvi zasledovalec Arsenal pa je doma proti Evertonu igral brez Samirja Nasrija, ki bo zaradi težav s stegensko mišico počival do tri tedne.

Wayne Rooney | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Razlika med vodilnima ekipama je ostala pet točk. Rdeči vragi so s 3:1 nadigrali Villo. Po dolgem času je vse svoje kvalitete pokazal Wayne Rooney, ki je zabil dva gola. Gostje so po zadetku Darrena Benta (1:2) za nekaj minut pomislili na preobrat, a je vse dvome o zmagovalcu v 63. minuti razblinil Nemanja Vidić. Bolj stresen je bil večer za navijače topničarjev, saj je po sodniški napaki (očiten prepovedan položaj) Luis Saha Everton povedel v vodstvo v 24. minuti. Topničarji so postali nevarnejši po prvih menjavah. Le nekaj minut zatem, ko je vstopil v igro, je Andrej Aršavin zadel za znižanje na 1:1. Šest minut kasneje je Laurent Koscielny s svojim drugim zadetkov za londonski klub odrešil svoje soigralce in navijače.

Iz krize se je izvil Chelsea, ki je za tretjo ligaško zmago zapored s 4:2 premagal Sunderland, a kaj ko za vodilnimi zaostajajo že za 10 točk.

Lestvica:
1. Man. Utd. 54 točk
2. Arsenal 49
3. Man. City 46 (+1)
4. Chelsea 44
5. Tottenham 41
6. Sunderland 37 (+1)
7. Liverpool 35
...
18. West Ham 24 (+1)
19. Wigan 23 (+1)
20. Wolverhampton 21

Angleška liga, 25. kolo:

Arsenal : Everton 2:1 (0:1)
Aršavin (70), Koscielny (76); Saha (24)

Sunderland : Chelsea 2:4 (2:2)
Bardsley (4), Richardson (26); Lampard (15/11-m), Kalou (23), Terry (60), Anelka (90)

Manchester United : Aston Villa 3:1 (2:0)
Rooney (1, 45), Vidić (63); Bent (59)

West Brom : Wigan 2:2 (1:2)
Odemwingie (5), Fortune (79), N`Zogbia (20), Watson (43)

Birmingham City : Manchester City 2:2 (1:2)
Žigić (23), Gardner (77/11-m); Tévez (4), Kolarov (41)

Blackburn Rovers : Tottenham Hotspur 0:1 (0:1)
Crouch (3)

Blackpool : West Ham United 1:3 (1:3)
Adam (42); Obinna (24, 44), Keane (37)

Bolton Wanderers : Wolverhampton Wanderers 1:0 (0:0)
Sturridge (90)

Fulham : Newcastle United 1:0 (0:0)
Duff (67)

Liverpool : Stoke City 2:0 (0:0)
Meireles (47), Suárez (79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.