Šport > Nogomet
42 ogledov

AEK suspendiral Katidisa do konca sezone

Katidis AEK Atene Veria Grčija Atene grška liga prvenstvo EPA
Atenski AEK je do konca sezone suspendiral nogometaša Giorgosa Katidisa, ki je pred dnevi "zaslovel" s proslavljanjem zadetkov v slogu nacistov. Nekdanji kapetan grške reprezentance do 19 let je že dobil doživljenjsko prepoved nastopanja za člansko reprezentanco, ki mu jo je izrekla Grška nogometna zveza (EPO).

"AEK je odločil, da igralca izključi iz ekipe do konca sezone 2012/13 in tako sprejme najhujšo možno kazen, ki jo lahko," so v torek zvečer sporočili iz atenskega kluba. "Če bo igralec ostal v klubu tudi po tej sezoni, pa bomo presodili poleti, potem ko bo najprej dobil priložnost v praksi pokazati, da je bilo njegovo vedenje posledica nezrelosti, in ko bomo videli, da njegova vnovična priključitev ekipi ne povzroči kakšnih negativnih posledic znotraj kluba."

Giorgos Katidis se je že v ponedejlek opravičil za svoja dejanja in klub pozval, da ga za nedoločen čas izključi iz ekipe. Dejal je, da je bilo njegovo proslavljanje zadetka "popolnoma nesprejemljivo" in neumno, čeprav je večkrat zatrdil, da ni vedel, kaj počne. Trener kluba, Nemec Ewald Lienen, je sicer vsaj malce presenetljivo dejal, da njegov varovanec ne ve ničesar o politiki in da je pozdrav verjetno "videl nekje na spletu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.