Šport > Nogomet
26 ogledov

Afellay: "Barça moj sanjski klub!"

Nizozemec maroških korenin bo poceni in učinkovita rešitev na sredini igrišča. (
1/2
Žurnal24 main
Napovedi španskih medijev so se v ponedeljek pozno zvečer uresničile. PSV Eindhoven in Barcelona sta se dogovorila za prestop vezista Ibrahima Afellayja. "Nihče ne more reči ne Barçi," je povedal Afellay.
Če povem po pravici, mi je vseeno, kje igram, četudi na sredini igrišča, v napadu ali na krilu. Igral bom tam, kjer me bo trener potreboval.
Ibrahim Afellay

Kot smo poročanje španskih medijev povzemali že v soboto, je bil dogovor med PSV Eindhovnom in Barcelono za prestop nizozemskega reprezentančnega vezista Ibrahima Afellayja le še vprašanje časa. V ponedeljek sta govorice na svojih spletnih straneh potrdila tudi oba kluba, kar pomeni, da bo Afellay januarja postal novi vezist Blaugrane. Katalonski klub se mora z mladim Nizozemcem le še dogovoriti o višini plače. OGLEJTE SI AFELLAYJEV VIDEO

Konec sanj o Cescu?
Prestop Ibrahima Afellayja se idealno sklada z novo prestopno politiko precej obubožanega katalonskega kluba. Cena naj bi znašala največ štiri milijone evrov, obenem pa se pojavljajo namigovanja, da je s tem vsaj za sezono ali dve konec sanj o vrnitvi "izgubljenega sina" Francesca Fàbregasa iz Arsenala.

"Barcelona je fantastičen, izjemen klub in izjemna ekipa. Noben igralec ne bi rekel ne Barceloni," je Afellay, ki se z reprezentanco Nizozemske pripravlja na prijateljsko tekmo proti Turčiji, povedal za El Mundo Deportivo. "Še nikoli nisem bil na Camp Nouu, niti kot navijač niti kot igralec, toda to so moje sanje. Komaj čakam na svoj debi na Camp Nouu. Res uživam, ko gledam Barço po TV. Vsi uživajo, saj igrajo zelo privlačen nogomet," je še dodal.

Ob tem se pojavljajo vprašanja, ali bo za Afellayja na sredini igrišča sploh kaj prostora ob igralcih, kot so Xavi Hernández, Andrés Iniesta in Sergio Busquets. Afellay odgovarja: "Če povem po pravici, mi je vseeno, kje igram, četudi na sredini igrišča, v napadu ali na krilu. Igral bom tam, kjer me bo trener potreboval." Podporniki njegovega prestopa vedo povedati, da bo kot tipičen predstavnik nizozemske šole z lahkoto osvojil Barcelonin sistem igre, ki je zgodovinsko navdahnjen prav s šolo tulipanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.