Šport > Nogomet
18 ogledov

Afellay v Barceloni

Ibrahim Afellay
1/3
Žurnal24 main
Ibrahim Afellay je v četrtek prispel v Barcelono, kjer ga pri tamkajšnjem gigantu čaka zdravniški pregled in podpis pogodbe. Nizozemec bo prva in tudi edina okrepitev prestopnega roka pri Barçi.
29. decembra prvič z ekipo
Afellay se bo moral kot ostali člani prve ekipe na prvem treningu zglasiti 29. decembra. Takrat se namreč začnejo priprave na tekmo z Levantejem. Zanimivo: Afellay je že sedmi nogometaš PSV, ki je prestopil v Barcelono, svojo nizozemsko etapo pa je "Ibi'' zaključil v velikem slogu. Tri minute pred koncem tekme z Rodo (3:1) je ob ovacijah stadiona še zadnjič zapustil igrišče.

Nizozemski reprezentant Ibrahim Afellay bo v četrtek tudi uradno postal član Barcelone, saj je edina prepreka le še rutinski zdravniški pregled v prostorih kluba. Afellay bi bil pri PSV Eindhovnu poleti prost igralec, zato je nizozemski prvoligaš izkoristil zadnji vlak za njegovo prodajo, Barcelona pa je v zameno za tri milijone evrov dobila univerzalnega nogometaša, ki lahko igra na treh položajih: v zvezni vrsti, na obeh krilih, ali celo kot "povlečena devetka".

Afellay je z letališča El Prat krenil proti poslopjem kluba, kjer je opravil obvezno fotografiranje pred velikim grbom katalonskega velikana, prvič v karieri pa je obiskal tudi "svetišče" Camp Nou. Poleg podpisa pogodbe ga proti večeru čaka še zdravniški pregled in tako se bo v zgolj nekaj urah zaključil prestopni rok za Barcelono. Po zadnjih informacijah naj bi bil Afellay namreč prva in edina okrepitev za preostanek sezone.

"Biti tukaj je nekaj posebnega, zelo sem vesel," je v premiernem pogovoru za klubsko televizijo povedal Afellay. "Malce sem nervozen, a to je nekaj običajnega. Prišel sem v najboljši klub na svetu, to je neverjeten klub ... Samo uživam v trenutku. Nisem še povsem dojel, kaj sem dosegel ... Sicer sem šele prišel, to je moj prvi dan v mestu. Vseeno mislim, da ne bom potreboval dolgo časa, da v popolnosti dojamem, kaj se je zgodilo. To so ene velike sanje," je še zaključil Nizozemec.

Slovo Afellaya na njegovi zadnji ligaški tekmi – PSV : Roda (3:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.