Šport > Nogomet
3 ogledov

Afera odmeva v Turčiji

Tudi v Turčiji, kot kaže, ni bilo vse čisto. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po pisanju enega izmed dveh turških dnevnikov v angleškem jeziku – Today's Zamana, ima nemško državno tožilstvo za Turško nogometno zvezo pripravljen dokument o nameščanju tekem v Turčiji.

Nemško državno tožilstvo iz Bochuma je ob koncu minulega leta pričelo s podrobno preiskavo stavničarskega škandala nameščanja nogometnih tekem po celi Evropi. Njihova preiskava je med drugim zajela 19 sumljivih tekem v Turčiji, vključno z najboljšo Super ligo. Dokument nemškega državnega tožilstva je že pripravljen za Turško nogometno zvezo in obsega pregled transkribiranih telefonskih pogovorov.

''Tekme so bile nameščene tako, da so mali vložki prinašali velike dobitke mnogo ljudem širom sveta. Ocenjeno je, da je z nameščenjem tekem na različne stavne račune odšlo do 50 milijonov evrov,'' je izjavil neimenovani nogometni funkcionar za Milliyet.

Znano je, da je ena izmed sumljivih tekem tudi tista s konca lanske sezone Super lige. Pomerila sta se Büyükşehir Belediyespor iz Istanbula in Gençlerbirliği iz Ankare, tekmo pa je s 3:1 dobila domača, istanbulska ekipa. Eden izmed stavničarjev pravi, da sta se predsednika klubov dogovorila za končni rezultat.

Recep Öztürk, vratar Gençlerbirliğija, naj bi sam stavil na to tekmo in zaslužil več kot 30 tisoč evrov, poroča goal.com. Nemško državno tožilstvo pa naj bi preiskovalo tudi reprezentanta BiH Kenana Hasagića.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.