Šport > Nogomet
29 ogledov

Afera SMS odnesla Ibraimija

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo ibraimi ljudski vrt Nino Verdnik
Nekdanji napadalec slovenskega nogometnega prvoligaša iz Maribora Agim Ibraimi bo športno pot nadaljeval v Kazahstanu pri tamkajšnjih prvakih Astani.

Odnosi med Ibraimijem in vodstvom Maribora so se ohladili po aprilski aferi SMS. Kot še poroča Večer, je Ibraimi v petek od vijoličastih v roke dobil papirje, da je prost igralec, ki lahko odide kamorkoli hoče.

Astana bo tako Ibraimija dobila brez plačila odškodnine Mariboru. V skladu z dogovorom bo vezist na sezono v Astani dobil 750.000 evrov, brez vključenega dodatka za gole in zmage. Ibraimi in Maribor sta lani decembra podpisala novo pogodbo, po kateri bi s klubom iz Maribora sodeloval vse do poletja 2019.

Ibraimi se je Mariboru pridružil leta 2011, pred tem je igral za lendavsko Nafto, nosil pa je tudi majice Eskisehirspora, Olimpije, Red Bull Salzburga in tetovske Škendije. V sezoni 2013-2014 je kot posojeni igralec Maribora igral za Cagliari.

Do spora med športnim direktorjem kluba Zlatkom Zahovićem in makedonskim reprezentantom albanskega rodu je prišlo pred tekmo z Domžalami v 29. krogu prve lige Telekoma Slovenije, ko so mariborske nogometaše obiskali njihovi navijači. Ibraimi je bil razočaran glede Zahovićevega odziva na navijaške poteze na treningu - navijači so jasno povedali, da do konca prvenstva zahtevajo le zmage, prišlo pa je tudi do prerivanja - in mu to povedal.

Kot je takrat pojasnil Ibraimi, je Zahović takrat izgubil živce in žalil njegovo preteklost, mamo, narod in vero ter ga poslal iz karantene. Nekdanja desetica vijoličastih se je odločil povedati javnosti oziroma dnevniku Ekipa SN, obelodanil je tudi tekstovna sporočila, ki sta si jih z Zahovićem pošiljala. Zahović je v teh uporabljal žaljivke, zaradi katerih se je tudi opravičil. Ibraimi pa si je prislužil začasni suspenz.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • tecumseh_1975 14:16 14.junij 2016.

    čisto po slovensko. Nekdo odkrije svinjarijo javnosti in potem se kaznuje dotičnega in ne tistega ki dela zgago in terorizira... v tem primeru tako imenovano "vodstvo" kluba.