Šport > Nogomet
30 ogledov

Agüero šele peti v zgodovini

sergio aguero EPA
Doseči pet golov na eni tekmi je v zadnjem času postala modna muha v najmočnejših evropskih nogometnih ligah.

Pred desetimi dnevi je Bayernov zvezdnik Robert Lewandowski petkrat stresel mrežo Wolfsburga, sinoči pa je pet golov dosegel še Argentinec Sergio Agüero za Manchester City.

Argentinec se je izkazal za tekmi med Cityjem in Newcastlom. Na koncu je bil izid 6:1, pa čeprav je Newcastle prvi zadel. Sledil pa je odgovor 27-letnega napadalca sinjemodrih, ki je v polno zadel v 42. minuti, po odmoru pa še v 49., 50., 60. in 62. Piko na i je postavil Kevin De Bruyne.

"Zelo sem srečen zaradi petih golov in zmage. Hvala za podporo, gremo, City," je po tekmi zapisal na družbenih omrežjih.

sergio aguero | Avtor: EPA EPA
Ljubitelji nogometa so se seveda takoj spomnili na dosežek Lewandowskega. Po številu golov se je Agüero z njim izenačil, a Poljak ostaja v prednosti, saj je za gole potreboval pol manj časa. Natresel jih je namreč v rekordnih devetih minutah in 59 sekundah, medtem ko je Argenitnec zadnje potreboval 20 minut igre in še glavni odmor med polčasoma.

Natančni statistiki v Premier ligi so takoj sporočili, da je Agüero peti nogometaš s petimi zadetki na eni tekmi od začetkov tekmovanja leta 1992. Pridružil se je Andrewu Colu (Manchester United, tekma proti Ipswichu 1995, izid 9:0), Alanu Shearerju (Newcastle United, tekma proti Sheffieldu 1999, izid 8:0), Jermainu Defoeju (Tottenham Hotspur, tekma proti Wiganu 2009, izid 9:1) in Dimitarju Berbatovu (Manchester United, tekma proti Blackburnu 2010, izid 7:1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.