Šport > Nogomet
29 ogledov

Agüero: "Real? Možnost obstaja!"

Sergio Aguero Ag%C3%BCero Enrique Cerezo Žurnal24 main
Napadalec madridskega Atlética Sergio Agüero si želi zamenjati klub. Argentinec je v sredo prispel na počitnice v Buenos Aires, kjer ni želel zanikati, da bi lahko odšel k mestnim tekmecem Real Madridu.
"Že tri ali štiri mesece vemo, da se je odločil oditi," je v intervjuju za italijanski Radio Sportiva povedal Agüerov soigralec pri Atléticu, Čeh Tomas Ujfaluši. "Želi si v večji klub, veliko se govori o Realu. Tako se je odločil. Ne vemo, kako se bodo odzvali navijači, saj je rivalstvo zares veliko. Zelo mu bo težko," je še dodal rdeče-beli informant.

Svojo zahtevo je Sergio Agüero uradno poslal v ponedeljek, ko je Atlético Madrid in predsednika Enriqueja Cereza prosil, naj mu pustijo oditi. Še januarja je pogodbo z rdeče-belimi podaljšal do leta 2014, toda njegova odkupna klavzula se je s 60 milijonov evrov spustila na borih 45 milijonov, kar je takoj sprožilo špekulacije o njegovem neizbežnem odhodu. 

"Veliko sem razmišljal o tem in prepričan sem, da moram ostati zvest sam sebi," je Agüero zapisal na svoji uradni spletni strani. "Mislim, da si ne bi smel omejevati priložnosti za nadaljnje učenje in rast. Po petih napetih letih se je ena stopnja v mojem osebnem razvoju končala in zdaj se moram preseliti na novo," je še dodal.

Če sta si ga pozimi želela Tottenham in Chelsea, a je Atlético po besedah večinskega lastnika Miguela Angela Gila zavrnil njuni ponudbi, je zdaj lovke po njem stegnil celo mestni tekmec Real Madrid. Odhod k rivalom bi bil nov udarec za Rojiblancose, ki so po šampionski sezoni v Evropski ligi tudi letos ostali brez uvrstitve v Ligo prvakov. Agüero je medtem že prispel v Buenos Aires, kamor je prispel na počitnice, tudi za domače medije pa odhoda k Realu ni želel ovreči:

"O Real Madridu ne vem nič, to pravite vi, toda možnost obstaja, čeprav vam ne morem povedati, za kateri klub gre," je "El Kun" povedal na letališču. "Odločil sem se oditi in upam, da bodo spoštovali odločitev. Kot sem povedal v uradni izjavi, si želim zamenjati okolje, klub me je vedno spoštoval in upam, da me bo še naprej. Želim oditi in bolje je oditi na lep način, zato upam, da me bodo razumeli," je še povedal Agüero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.