Šport > Nogomet
21 ogledov

Agüero želel kupiti pet nogometašev nekdanjemu klubu

premier liga newcastle manchester city aguero Reuters
Argentinski nogometni zvezdnik Sergio Agüero je bil pripravljen obubožanemu nekdanjemu klubu Independiente plačati pet novih igralcev, a ni dobil odgovora.

Independiente je prvič v svoji 108-letni zgodovini izpadel iz najvišjega ranga tekmovanja v argentinski ligi, nekdanji klub Sergia Agüera, Diega Forlána, Estebána Cambiassa, Gabriela Milita in drugih znanih nogometašev pa je zašel tudi v hude finančne težave.

Na nedavnem srečanju upravnega odbora so vročekrvni navijači kluba vdrli v sejno sobo in predsednika Javierja Cantera in druge navzoče zasuli s stoli in drugimi predmeti. Slabi časi, torej, a Agüero, zvezdnik Manchestra Cityja, se je odločil pomagati.

Kupil in plačal bi nogometaše, odgovora ni

Nekdanjemu klubu je ponudil, da jim plača pet novih nogometašev, ki bi jih po sramotnem porazu proti Club Atlético Brownu v Primeri B Nacional (druga liga) še kako potrebovali, njegov oče Leonel pa je medtem razkril, da sinu (klubu se je leta 1997 pridružil z devetimi leti) iz kluba ni odgovoril še nihče.

"Sergio je ponudil, da bi jim kupil pet igralcev, poskrbel pa bi tudi za njihovo plačo. (Pomočnika trenerja, op. a.) Carlosa Squea smo prosili za seznam igralcev, a ne vemo ničesar, ker nas ni nihče poklical – niti Squeo niti (trener Miguel Ángel, op. a.) Brindisi. Ni nikakršnega vodstva. Čutim, da imajo neko zamero proti Sergiu," je povedal oče argentinskega reprezentanta.

Agüero je klub z obrobja Buenos Airesa zapustil leta 2006, ko je Atlético Madrid zanj plačal takratni klubski rekord – 23 milijonov evrov.

Takole je bilo na junijskem sestanku upravnega odbora, ki ga je prekinil napad navijaške skupine:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.