Šport > Nogomet
17 ogledov

Ajax do zmage v Zagrebu, Žlogar strelec

Slavje nogometašev Ajaxa po zmagovitem zadetku v Zagrebu. Žurnal24 main
Evropski sen zagrebškega Dinama bo kot kaže neuresničen tudi v tej sezoni, saj so "modri" domačo tekmo z Ajaxom izgubili. Bolj uspešna Crvena zvezda. Od naših se veseli le Mile Ačimovič.

Težko pričakovano gostovanje velikega Ajaxa v Zagrebu je razočaralo približno 30.000 navijačev na stadionu Maksimir. Dinamo je pokazal bore malo, gostje pa so s pametno igro čakali in dočakali svojo priložnost. V 62. minuti je darilo branilca Gordona Schildenfelda izkoristil danski vezist Dennis Rommedhal in prinesel zmago Nizozemcem. Dinamo torej na povratni tekmi v Amsterdam areni čaka nemogoča misija. Navijači Crvene zvezde so precej bolj zadovoljni, saj je njihovo moštvo na gostovanju pri poljskem Groclinu zmagalo z 1:0. Zmagoviti zadetek za "rdeče-bele" je dosegel bočni branilec Dušan Basta. Veliki favorit pokala UEFA Bayern je doma "le" z 1:0 premagal portugalski Belenenses. Edini zadetek je dosegel italijanski reprezentant Luca Toni.

Valter Birsa se ni izkazal. © AFP

 
Salzburg je (ponovno brez "izbrisanega" Aleksandra Knavsa ) na gostovanju v Atenah doživel pravo katastrofo. AEK je ambiciozne avstrijske prvake "povozil" kar s 3:0 in jim pustil zelo malo upanja pred povratnim srečanjem v Mozartovem mestu. Enega od treh golov domačih je prispeval tudi legendarni Brazilec Rivaldo . Evropske ambicije Sochauxa so po domačem porazu z grškim Panioniosom (nekdanji klub Ermina Šiljaka ) pravzaprav končane. Pri gostiteljih je Valter Birsa odigral prvi polčas, Bojan Jokič pa obsedel na klopi. Bivši slovenski reprezentant Milenko Ačimovič je s svojo Austrio na Dunaju gostil in premagal norveško Valerengo. Mile je odigral vseh 90 minut, Sašo Fornezzi pa je sedel na klopi za rezervne igralce. Tim Matavž in poškodovani Miran Burgič nista sodelovala v remijih Groningena (s Fiorentino) in AIK Solne (pri Maccabiju v Tel Avivu). Anton Žlogar je s svojim Anorthosisom gostoval pri angleškem velikanu Tottenhamu in doživel pravo katastrofo. Ciprčani so izgubili z 1:6, je pa edini gol za svoje moštvo dosegel prav naš reprezentant, ki je zadel v 81. minuti. Minuto kasneje je bil tudi zamenjan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.