Šport > Nogomet
27 ogledov

Ajdovcem turnir v Celju

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Na tradicionalnem turnirju All Star v nogometu na odboj so prvo mesto osvojili nogometaši Primorja, ki so v finalu premagali Rudar Velenje (8:6). Tretje mesto po streljanju devetmetrovk Celjanom.

Nogometaši Primorja so zmagovalci letošnjega tradicionalnega turnirja All Star v nogometu na odboj. V finalu v celjski dvorani Golovec so premagali velenjski Rudar z 8:6 (4:3).

Za Rudar so zadeli Dragan Čadikovski (2.), Elvis Bratanovič (5., 31., 38.), Dejan Djermanović (15.) in Aleš Jeseničnik (32.), za Primorje pa Sašo Ogrič (4., 20.), Mark Božič (14.), Jaka Ihbeisheh (16., 33.), Amer Jukan (45.) in Ševzet Mehić (30., 36.).

"Lepo je zmagati na takem turnirju, posebej ker zmage nismo pričakovali. Želja je bila predstaviti se v čim lepši luči. In zmaga je pokazala, da nam je to zelo dobro uspelo. Zaradi tega sem še posebej vesel," je po finalu povedal trener Primorja Milan Petrović.

Tretje mesto so osvojili branilci naslova, nogometaši CM Celja, potem ko so v malem finalu po streljanju devetmetrovk premagali Mariborčane z 12:11 (6:6, 4:2). Najboljši igralec turnirja je postal Amer Jukan (Primorje), najboljši strelec Alen Ploj (Maribor), ki je zabil devet golov, najboljši vratar pa Gregor Fink (CM Celje).

Kljub trudu prirediteljev in tudi dokaj močni medijski podpori pa je razočaral obisk. Pri Združenju klubov 1. SNL so pred turnirjem napovedovali velik interes za ta turnir, obisk v Golovcu pa je pokazal prej nasprotno.

"Vse stvari hočeš narediti čim boljše, ampak včasih ne uspe. Obisk ni bil tak, kot smo pričakovali, kljub vabilom, medijem ... Očitno Celjani tokrat niso imeli dovolj volje, energije in želje za obisk Golovca," je po turnirju povedal predsednik Združenja klubov 1. SNL Brane Florjanič, ki je nato tudi na kratko pokomentiral zmagoslavje Ajdovcev.

"To je turnir, na katerem je vedno težko napovedati favorita. Pred dvema letoma v Mariboru nihče ni računal na Domžale, ki so igrale z mladimi igralci. Podobno je bilo tudi tokrat s Primorjem. Nanj niso resno računali, toda Ajdovci so na igrišču pokazali, da so enakovreden tekmec vsem in so zasluženo zmagali," je zaključil Florjanič.

Turnir All Star, finale:

Rudar Velenje : Primorje 6:8 (3:4)

Za tretje mesto:
CM Celje : Maribor 12:11 (6:6, 4:2)

Polfinale:
CM Celje : Rudar Velenje 5:6 (4:2)
Primorje : Maribor 5:4 (4:3)

Četrtfinale:
Rudar Velenje : Domžale 4:2 (2:2)
CM Celje : Hit Gorica 5:3 (2:1)
Aluminij : Primorje 3:7 (3:2)
Maribor : Luka Koper 5:4* (2:2, 1:0)
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.