Šport > Nogomet
34 ogledov

Ajdovci najprej protestirali, nato izgubili

Ker niso dobili licence, se očitno Kranjčani po letu dni vračajo v 2. SNL. (Foto
1/11
Žurnal24 main
Na zaostali tekmi 13. kola Prve lige med Primorjem in Triglavom (prestavljeno zaradi burje) so se v Ajdovščini veselili gostje iz Kranja, ki so v statistiko vpisali zmago s 3:0.

Tekma v Ajdovščini se je začela z desetminutno zamudo, s katero so želeli domači nogometaši opozoriti na slabo stanje v klubu. Slabo pa se je za domače začel tudi dvoboj, ki ga je 17. oktobra odpihnila burja. Že v četrti minuti so se namreč znašli v zaostanku. Alen Krcić je podal žogo v globino do Anžeta Jelarja, ki je nato izigral domače branilce in na koncu matiral še domačega čuvaja mreže Dawida Pietrzkiewicza.

V odprti predstavi so gosti v drugem polčasu na 2:0 povišali v 67. minuti, ko je zadel Dejan Burgar po napaki Etiena Huskića, ki je zgrešil žogo po podaji Jalna Pokorna.

Le sedem minut pozneje so Kranjčani povedli že s 3:0. Dragan Ovčina je podal iz kota, neodločna domača obramba je Stjepanoviću pustila preveč prostora, ki ga je ta izkoristil za močan in natančen strel pod prečko. To je bil tudi končni izid tekme, ki so jo zasluženo dobili Gorenjci.

Preostale tekme odigrane že pred desetimi dnevi
Brez (večjih) incidentov na tribunah in brez omembe vredne igre se je razpletel drugi letošnji derbi med Mariborom in Olimpijo Ljubljano. Zmaji bi se lahko s priložnostmi Adnana Bešića in Davorja Škerjanca  v Ljubljano kaj lahko vrnili s tremi točkami, a je bil vedno na mestu rezervni vratar Matej Radan. POGLEJTE SI GALERIJO IZ LJUDSKEGA VRTA.

Olimpija brez zmage od leta 2004
Nogometašem Olimpije tudi po šestih letih ni uspelo prekiniti uroka Ljudskega vrta. Ta je za Ljubljančane neosvojljiv že vse od leta 2004, ko so zeleno-beli slavili v Mariboru z znamenitim "slalomom" Sebastjana Cimerotiča čez polovico igrišča (3:0).

Za domače je od prve minute začel vratar Radan in bil mnogo bolj zaposlen od svojega mnogo starejšega kolega na drugi strani Damirja Botonjića. Hrvaškega napadalca Toma Šokote presenetljivo ni bilo niti na klopi ob začetku tekme, tako da je nevarnost pred vrati vijolic predstavljal mladi Bešić. Prav slednji je zapravil prvo veliko priložnost na tekmi, potem ko mu je Škerjanc podal v prostor, a ga je Radan še pravi čas zaprl in odbil v kot.

Mariborčani so bili skorajda ekskluzivno omejeni le na strele od daleč, z enim takih je Botonjića skušal presenetiti Vito Plut, a je bil vratar na mestu. V 35. minuti bi Olimpija praktično morala povesti, po tem ko je znova pobegnil Škerjanc in dobro streljal po tleh, Radan je odbil, Joau Da Silvi pa odbite žoge ni uspelo spraviti v mrežo. Z odličnim posredovanjem na črti se je izkazal Aleksandar Rajčevič. Svojo veliko priložnost so tik ob koncu polčasa zapravili tudi domači, ko je Botonjič zaplaval ob predložku s strani, Mitja Viler pa je z glavo zgrešil prazna vrata.

V nadaljevanju se ni veliko spremenilo. Škerjanc je še naprej povzročal obilo težav na Mariborovih bokih, a ob osamljenem Bešiću v konici napada si zmaji lepih priložnosti niso pripravili. Vijoličasti so dodobra zapretili v 63. minuti, ko je Marcos Tavares močno udaril z glavo, a je njegov strel Botonjič odbil. Škerjanc je že čez dobrih pet minut pobegnil branilcem in stekel sam pred Radana, z branilcem na hrbtu pa je streljal pod prečko, a je rezervni vratar Maribora izjemno posredoval. Večjih priložnosti do konca ni bilo, Tavares je še enkrat udaril z roba kazenskega prostora, a se rezultat ni spremenil. Olimpija je vsaj za en dan skočila z zadnjega mesta, prvih nekaj minut pa je po povratku po poškodbi odigral tudi Nik Omladič.

Pavlin še sedi, Koper vseeno zmaguje
Po dobro znanem povratku v ekipo Luka Koper njen ideolog Miran Pavlin še ni zaigral, kljub temu da "Pajo" tekme spremlja s klopi, pa so Koprčani slavili. Tokrat so na zares zadnji tekmi v Novi Gorici premagali Rudar z goloma Milana Osterca in Danijela Marčete (2:1). Obračun vrha lestvice med Domžalami in Nafto pričakovano ni navdušil sladokuscev, točko za Domžalčane pa je ob igralcu več na igrišču pristreljal Lucas Horvat.

Bevc debitiral z zmago nad Gorico
Nogometaši CM Celja so začeli novo pot pod trenerjem Stanetom Bevcem in jo krstili z domačo zmago nad HiTom Gorico (1:0). Nekdanji "Triglavan" Bevc je lahko na koncu tekme v Areni Petrol proslavljal vse tri točke, za katere je zabil Dragan Čadikovski.

Vse žaljive komentarje ali take z grdimi besedami in take, ki nimajo povezave z vsebino članka smo in bomo izbrisali. V komentarjih ohranite nivo kulture.

Slovenska liga, 13. kolo:

Lestvica:
1. Maribor 31 točk

2. Domžale 26
3. Nafta 23
4. Luka Koper 17
5. Primorje 15
6. HiT Gorica 15
7. CM Celje 13
8. Triglav 14
9. Rudar 13
10. Olimpija 11

CM Celje : HiT Gorica 1:0 (0:0)
Čadikovski (61)

Luka Koper : Rudar Velenje 2:1 (1:1)
Osterc (30), Marčeta (51); Korun (42)

Domžale : Nafta Lendava 1:1 (0:1)
Horvat (77); Benko (36)
RK: Matjašec (71/Nafta)

Maribor : Olimpija Ljubljana 0:0 (0:0)

Odigrano 27. oktobra:

Primorje : Triglav Kranj 0:3 (0:1)
Jelar (4), Burgar (66), Stjepanovič 73