Šport > Nogomet
32 ogledov

Akinfeev ni utrpel hujših poškodb

igor akinfeev podgorica rusija črna gora voziček zdravnik euro 2016
1/3
EPA
Kvalifikacijska tekma med Rusijo in Črno goro je bila zaradi vsesplošnih nemirov odpovedana v 67. minuti. Najhuje jo je skupil vratar Igor Akinfeev.

Kaos na kvalifikacijski tekmi skupine G za nastop na Euru 2016 med Rusijo in Črno goro se je začel kmalu po uvodnem sodniškem pisku, ko je s tribune za ruskim vatarjem priletela bakla in zadela Igorja Akinfeeva.

Glavni sodnik je tekmo prekinil, medtem ko so čuvaju mreže nudili prvo medicinsko pomoč in ga z vozičkom odpeljali z igrišča. Akinfeeva so nemudoma prepeljali v bolnišnico v Podgorici, kamor je z njim pripotoval tudi Uefin zdravnik Slobo Mandić. ''Upam, da bo z njim vse vredu,'' je dejal in pojasnil, da so mu preventivno namestili vratno opornico. Nogometaš je bil sicer vseskozi pri zavesti.

Dežurni zdravnik Miljan Zindović je povedal, da ima Akinfeev poškodovan vrat in več manjših opeklin, v bližnjem srečanju s pirotehničnim sredstvom pa je izgubil tudi nekaj las. Preiskava je pokazala, da ni utrpel nobenih hujših poškodb, vseeno pa je še nekaj ur ostal na opazovanju.

Nogometaši so po prvem incidentu zapustili zelenico, tekma pa se je nadaljevala po dobre pol ure. Srečanje je bilo dokončno prekinjeno v 67. minuti, potem ko je predmet s tribune zadel še drugega ruskega nogometaša. ''Uefa bo počakala na poročili delegata in sodnika, nato pa bo odprla disciplinski postopek,'' je sporočila evropska nogometna organizacija.

Policija je že aretirala navijača, ki je na igrišče zalučal baklo, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.