Šport > Nogomet
16 ogledov

Aktivistki v Kijevu zasenčili Shakiro

femen aktivistka kijev olimpijski stadion
1/18
EPA
Aktivistki za ženske pravice sta vdrli na ceremonijo ob odprtju prenovljenega olimpijskega stadiona v Kijevu, ki bo gostil finale nogometnega evropskega prvenstva 2012. Zdi se, da sta poželi celo več pozornosti kot Shakira.

Na slovesnem odprtju olimpijskega stadiona v Kijevu, kjer je v spremljevalnem programu med drugim nastopila tudi stasita Shakira, so jo organizatorjem znova zagodle znamenite borke za ženske pravice iz organizacije Femen. Ta si tudi s podobnimi ekscesnimi akcijami krčevito prizadeva za ozaveščanje in boj proti seksualnemu turizmu ter nasploh zlorabljanju žensk med velikimi (nogometnimi) dogodki. Dekleti sta bili kmalu ukročeni, pozornost je bila brez kančka dvoma dosežena. Ali je način pravi, pa v presojo prepuščamo vam.

"Vsa država proslavlja ta dar narodu," je bil aktivističnemu madežu navkljub vzhičen ukrajinski predsednik Viktor Janukovič ob odprtju kijevskega olimpijskega stadiona, prizorišča finala EP 2012. Poslušat ga je prišlo 50 tisoč ljudi. Dveurna slovesnost je bila v prenosu v živo vidna na nacionalni televiziji. V njej je sodelovalo 2500 prostovoljcev, 500 igralcev, plesalcev in akrobatov, ki so pripravili spremljevalni program. Zelo bi se zmotili tudi, če bi menili, da je manjkal spektakularni ognjement, zakon v vzhodnih državah.

Obnova stadiona je trajala tri leta, po novem sprejme 68 tisoč gledalcev. Premore dva 103 kvadratne metre velika zaslona, več restavracij, barov in trgovin. V svoje nedrje lahko sprejme 1497 novinarjev s 366 komentatorskimi mesti za televizijce in radijce. Stadion bo premiero doživel 11. novembra na prijateljski tekmi med Ukrajino in Nemčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.