Šport > Nogomet
19 ogledov

Alarm na predvečer tekme: Tavares le hodil

Sevilla Maribor Evropska liga šestnajstina finala
1/17
Jan Krstovski
Po umirjenih pripravah na povratno tekmo šestnajstine finala Evropske lige proti Sevilli čaka trenerja Maribora Anteja Šimundžo dolga noč. Skrbi namreč stanje kapetana Marcosa Tavaresa.

Maribor bo moral zadetke (oziroma najmanj enega) na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán v Sevilli očitno iskati brez brazilskega napadalca Marcosa Tavaresa. Kapetan in najboljši strelec vijoličastih v evropskih tekmovanjih je zaskrbljujoče prehodil večji del za medije odprtega treninga v andaluzijski prestolnici.

V najboljšem primeru je šlo zgolj za premeteno zvijačo Zlatka Zahovića, ki je z igralsko ikono Mariborovih uspehov v zadnjih letih spregovoril nekaj besed po tem, ko se je Brazilec na kratko pomenil že z zdravniško službo. Zahović je skupaj z Miranom Pavlinom sicer znova sodeloval pri sproščujočem "pepčku" ob vzhodni tribuni, kjer v svoji sezoni igranja za Valencio ni dobil priložnosti za igro.

Emery spoštljivo do Maribora

Trener Ante Šimundža bo moral tako očitno prisilno spremeniti postavo, v katero se bo skorajda zagotovo vrnil za prvo tekmo suspendirani vezist Aleš Mertelj. Možnosti je več, tudi novinec Dare Vršič, strelec morda ključnega izenačujočega gola pod Kalvarijo, a je Šimundža na novinarski konferenci zatrdil, da ni pripravljen za 90 minut.

Imam najvišje možno spoštovanje do Maribora," je tekmo napovedal domači strateg Unai Emery. "Priboril si ga je s predstavami v tem tekmovanju, tudi tekma tam pa je bila zelo dobra. Rezultat 2:2 samo priča o tem. Videli smo, da je nogomet v tem majhnem, a zelo lepem mestu, zelo prisoten v življenju vseh prebivalcev Maribora. To energijo svojega občinstva dobro prenesli na igrišče že na prvi tekmi. Vemo, da je zanje jutri zelo pomembna tekma, za nas pa ne bo niti malo lahko, ker vemo, da na igrišču ni favoritov."

Preprečiti protinapade z nadzorom igre

Baskovski strokovnjak se je v Ljudskem vrtu izognil še drugemu porazu na slovenskih tleh, kjer ga je še kot trenerja Valencie na prijateljski tekmi ugnalo Celje. Ena glavnih medijskih zgodb na Pirenejskem polotoku (čeprav močno v senci dogajanj pri največjih klubih Real Madridu in Barceloni) je možnost seviljskega derbija v osmini finala tekmovanja, a se je vprašanjem o prihodnosti (tudi lastni, bojda bo odvisna od naslednjih dveh rezultatov) Emery izognil.

"Na tej tekmi si želim več nadzora nad igro. Tekma bo podobna kot prva v Mariboru, čeprav pričakujem več nadzora nad tekmo, s čimer bomo ustavili njihov protinapad, ki nam je na prvi tekmi povzročil toliko škode.  To bo drugačna tekma kot z Rayom pred dnevi. Nočem gledati proti osmini finala, če smo se kaj naučili v tej sezoni, je to dejstvo, da je nevarno gledati več kot dve ali tri tekme naprej. Po tej tekmi bomo videli, če lahko storimo kaj navdušujočega v tem tekmovanju," je še povedal Emery.

"Tista tekma z Racingom (v pokalu, ko je Sevilla izpadla, op. a.) ni primerljiva s to. Nam pa je služila, da smo se naučili, kako se postaviti za takšno tekmo na izpadanje, kakršna je ta. Moja prihodnost? Normalno je, da obstaja debata, ker se že bliža nova sezona, a to je debata, ki se ustvarja zunaj. Strokovni štab je ločen od teh debat, ker izhaja iz sedanjosti. Vse ostalo, ki nima zveze s tekmo, je izguba časa."

Evropska liga, šestnajstina finala, povratna tekma:

Ob 19.00:
Sevilla – Maribor /2:2/

Verjetni postavi

Sevilla: Varas; Figueiras, Fazio, Pareja, Navarro; Carriço, Iborra, Reyes, Rakitić, Marin; Gameiro.

Maribor: Handanović; Milec, Rajčević, Arghus, Viler; Filipović, Mertelj, Bohar, Mezga; Mendy, Fajić.

Sodnik: Luca Banti (Italija).

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 6
  • zztop 10:55 27.februar 2014.

    Joj ste smešni tu odspodej. Predin je govno iz Maribora, ki so ga sprejel govna v Lublan! To se prav, take kretene imaš na sam v Štajerski, al Lublan, v Sloveniji in celem svetu. A si normalen navijač al si ...prikaži veči to kar sem zgorej napisal, pa si sami presodite. Jaz navijam v fusbalu za Maribor, v košarki pa za Olimpijo in kva zdej, oz. - nea mi teži zej, čuj ??

  • radsemastimzmesom 10:22 27.februar 2014.

    Če je kdo Balkanc, je to vaš Opankar. Ki pa mu bojo itak kmalu vse vzeli in se bo lahko vrnil nazaj v rodno Serbio.

  • janez 10:13 27.februar 2014.

    @ŽurnalčekKdo ste pa vi? Prijatelj murgelbabe?