Šport > Nogomet
15 ogledov

Alarm: Ronaldo igra z načetim kolenom, Iker čaka

Ronaldo Casillas Real Madrid Španija Portugalska EPA
Real Madridu v najpomembnejšem delu sezone ne gre prav nič po načrtih. Dnevnik AS po dveh zaporednih ligaških porazih poroča, da Cristiano Ronaldo znova čuti bolečine v kolenu.

Na zadnjih tekmah naj bi Cristiana Ronalda znova mučile bolečine zaradi patelarnega tendinitisa (vnetja ligamenta pogačice) levega kolena, kar so nove slabe novice za Real Madrid, ki si v najpomembnejšem delu sezone ne more privoščiti igranja brez prvega strelca (43 golov).

Podobne težave je po poročanju dnevnika AS Portugalec imel tudi v lanski sezoni. Pred nedeljskim El Clásicom proti Barceloni (3:4) je baje izpustil četrtkov trening, v petek pa ga končal pred soigralci. Na zadnjem obračunu na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán v Sevilli je povoj pri kolenu nakazoval, da nekaj ni v redu, občasno je Ronaldo z izrazom na obrazu to tudi pokazal, dodajajo madridski kolegi.

Šokterapije in buden nadzor

Do konca sezone je še 14 tekem, če se Realu uspe uvrstiti v lizbonski finale Lige prvakov, Ronaldo pa naj bi menil, da lahko "brez težav igra in sodeluje na vseh", če bo seveda dobro pazil na boleče koleno, piše AS. Kratek premor pred odhodom na mundial s Portugalsko mu bo še kako dobro del, do takrat pa je pod budnim nadzorom zdravnikov in trenerja Carla Ancelottija, bolečine mu poskušajo odpraviti tudi s šokterapijami, ki so mu v lanski sezoni neizmerno pomagale.

Po zadnjih porazih belega baleta se je v Španiji začela tudi pričakovana kampanja za vrnitev Ikerja Casillasa. Španski kapetan s številnimi prijateljij v medijskih vrstah še vedno brani le na evropskih in pokalnih tekmah, Diego López pa je pod drobnogledom po kar šestih prejetih golih iz devetih strelov, ki so na dveh tekmah proti Barceloni in Sevilli poleteli proti njegovim vratom. Dve (Lionel Messi) sta bili sicer enajstmetrovki.

"Na klopi imamo najboljšega na svetu ..."

"Ekipa se mora odzvati, na klopi pa imamo najboljšega vratarja na svetu ..." izjavo neimenovanega vidnega člana madridskega kluba navaja dnevnik AS pod naslovom Klub in navijači hočejo povratek Casillasa v La Ligi. Kar 85 odstotkov uporabnikov spletne strani As.com je namreč glasovalo za vrnitev kapetana kluba v prvo postavo tudi za tekme španske lige, kjer je njegovo kalvarijo sredi lanske sezone začel José Mourinho, ki je v klub pripeljal Lópeza in mu ob izjemnih predstavah tudi slepo zaupal.

Cassilas Real Madrid AS naslovnica vratar golman navijači povratek | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Ancelotti je v letošnji sezoni presenetil vse in na prvi ligaški tekmi na klop znova posadil Casillasa, nato pa razkril, da bo kljub "anomaliji", kot se je izrazil, rotiral oba vratarja med domačim prvenstvom ter evropskimi in pokalnimi tekmovanji. Casillas sicer statistično pred Galicijcem vodi v vseh pogledih – López je dobil 32 golov in ubranil 79 strelov na 30 ligaških tekmah, gol dobi na vsake 2,4 obrambe, Casillas pa na vsake 6,1 obrambe (37 obramb in šest prejetih golov na 16 tekmah). V španskem pokalu sploh še ni dobil gola, v Ligi prvakov pa mu je uspel rekordni niz nepremagljivosti.

Gasilec Iker spet zaželen

Izkazal se je tudi na pomembnih tekmah (Juventus, Atlético), na katerih je Real ob treh zmagah enkrat remiziral, Casillas pa je dobil tri gole. V prvenstvu beli balet na dvobojih z najboljšimi ekipami ni zmagal niti enkrat.

"Klub, ki je še pred časom govoril o prihodu (vratarja Atlética Thibauta) Courtoisa, zdaj spet hoče Casillasa, s katerim želi pogasiti ogenj in poskuša osvojiti La Ligo," dodajajo pri AS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.