Šport > Nogomet
32 ogledov

Alarm v Madridu: poškodba Ronalda

Takole v bolečinah in solzah je Ronaldo končal nedeljsko tekmo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pri Realu iz Madrida se je oglasil alarm. V nedeljo se je poškodoval Cristiano Ronaldo. Medtem se pri Bayernu iz Münchna bojijo, da bo morda Arjen Robben moral izpustiti večji del sezone.

Cristiano Ronaldo je prejel močan udarec v gleženj. Po prvih sporočilih je vprašljiv njegov nastop za Portugalsko na kvalifikacijskih tekmah za Euro 2012 proti Cipru in Norveški. Madridski Real je na uvodni tekmi nove sezone v španski Primeri division sicer remiziral na gostovanju pri Mallorci.

Mauro Camoranesi, ki si je v minuli sezoni služil kruh v italijanski Serie A v Juventusu, se je odločil za menjavo sredine. Kariero bo nadaljeval v Bundesligi pri VfB Stuttgartu. "Čakamo samo še na zdravniški pregled, v tem trenutku kaže dobro za Camoranesija," je povedal športni direktor Stuttgarta Fredi Bobič.

Robben izgubljen za vso sezono?
Poškodba Arjena Robbna je hujša, kot je sprva kazalo. Vse bolj postaja verjeten najslabši možni scenarij, da je vprašljiva Robbnova sezona v Bundesligi, vsaj jesenski del. Bayern bo zahteval odškodnino od nizozemske nogometne zveze. Robben si je stegensko mišico leve noge raztrgal junija na prijateljski tekmi z Madžarsko. Poškodba ni bila zaceljena, vendar pa je imel mundial prednost. Reprezentančni nastopi so tako vse skupaj še poslabšali. Poškodovan Robben je v finalu proti Španiji moral dobro stisniti zobe in si pomagati s protibolečinsko terapijo, da je sploh lahko stopil na igrišče. Najprej je kazalo, da bo Robben že po dveh mesecih v celoti okreval, vendar pa zadnja sporočila iz bavarskega tabora niso nič kaj spodbudna.

"Robbnova poškodba se ne celi najbolje, zato bo preteklo kar nekaj časa, preden bo okreval in se v celoti vrnil v formo. Dvomim, da bo lahko igral v prvem delu sezone," je bil pesimističen športni direktor bavarskega moštva Christian Nerlinger. Predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge je po koncu prvenstva napovedal, da bo klub od Nizozemcev zahteval odškodnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.