Šport > Nogomet
10 ogledov

Alarm za Ikerja: Mou išče novega vratarja

Casillas Essien Moisander Ajax Real Madrid Liga prvakov EPA
Kapetan Španije in Real Madrida, vratar Iker Casillas, je v nedeljo na svojem Facebook profilu objavil dolgo sporočilo, v katerem je znova zanikal spor s Joséjem Mourinhom in Cristianom Ronaldom. Španski vratar je namigovanja o ovaduštvu označil za neprimerna. Športni dnevnik Marca medtem poroča, da Mourinho že išče njegovo zamenjavo.

Real Madrid po porčanju oddaje Futboleros na televizijski postaji športnega dnevnika Marca pregleduje nogometno tržišče in išče vratarja, ki bi predstavljal konkurenco Ikerju Casillasu. Po poročanju španskega medija ne gre za iskanje menjave, temveč za iskanje nekoga, ki bi skozi leta lahko prevzel Ikerjevo številko ena.

"Pri Realu menijo, da je za Ikerja ključno, da ima ob sebi vratarja, ki bo pritiskal nanj na treningih, in ki bi ga lahko povsem samozavestno nadomestil na pokalnih tekmah," poročajo pri Marci.

Španski kapetan je iz klubskih in reprezentančnih vrat "pregnal" izvrstne vratarje, kot so bili v klubu svojčas Bodo Illgner, César Sánchez, Diego López, Jerzy Dudek in zdaj Antonio Adán, pri reprezentanci pa Santiago Cañizares, Pepe Reina, Andrés Palop in Víctor Valdés.

Na Facebooku: "Neprimerne obtožbe"

"Kadar koli ima Iker tekmece, ali vidi, da je njegovo mesto ogroženo, se kakovost njegovih predstav dvigne," dodajajo pri Marci. Adánu, njegovi trenutni menjavi pri Realu, 30. junija naslednje leto poteče pogodba, španski vratar pa je že razkril, da je ne namerava podaljšati.

Pri klubu si želijo vratarja, ki ni starejši od 26 let. Poleg tega potrebuje tudi izkušnje iz prve lige, ne sme pa stati več kot tri milijone evrov. Glavna kandidata sta po poročanju medijev Roberto (Zaragoza) in Andrés Fernández (Osasuna).

"V zadnjih mesecih sem bil brez potrebe tarča različnih govoric," je na Facebooku v nedeljo zapisal Casillas. "Da ne proslavljam zadetkov, da sem žalosten (ljudje, ki me poznajo, vedo, da me muči, ko dobim gol in vem, da bi lahko storil več), drugič, da ne podpiram svojega soigralca Cristiana (občudujem njegovo igro in več od tega ne morem), spet tretjič, da sem ovaduh.

Na tem nivoju svojega športnega življenje in potem, ko sem trinajst let preživel v največjem klubu na svetu, je to povsem neprimerno. Verjamem, da me poznajo vsi športni mediji, ampak da tako govorijo o meni ... Zdi se mi revanšistično. Potem še ena domneva: da se z Moujem ne podpirava. Če je kdo, ki ga spoštujem bolj kot kogarkoli, je to moj trener, ki je ekipo spet popeljal na pot uspeha."

Komentarjev 2
  • Avatar roksa
    roksa 18:48 14.oktober 2012.

    special one da je joža!?!NEEEE!!!!!On nikoli!!!!!

  • naj_pojasnim 17:36 14.oktober 2012.

    bla,bla,bla, sej special one dobro ve da boljsega vratarja ne bo nasl nikjer...