Šport > Nogomet
24 ogledov

Albiol: ''Casillas je najboljši vratar na svetu''

raul albiol EPA
Raúl Albiol, ki brani barve kraljevega Reala, se je pridružil mnenju legendarnega Peléja in zlato žogo v letošnji sezoni pripisal Ikerju Casillasu. Svojega ekipnega soigralca je Španec označil za najboljšega vratarja na svetu.

Raúl Albiol bi nagrado za najboljšega igralca sezono, podobno kot Pelé, podelil prvemu vratarju španske izbrane vrste Ikerju Casillasu. Albiol je ob tej priložnosti dodal, da bi si prestižno nagrado zaslužil tudi Andrés Iniesta.

''Casillas je imel odlično sezono. Osvojil je ligo in evropsko prvenstvo. On je najboljši vratar na svetu,'' je povedal Albiol, ki je spregovoril tudi o drugem zvezdniku španskih ligaških prvakov, Cristianu Ronaldu. Šestindvajsetletnik je razkril, da ga je Portugalec pred obračunom Španije in Portugalske poklical in mu zaželel vso srečo. ''Prepričan sem, da si je po izpadu njegove reprezentance

Iniesta Cox Španija Irska Gdansk Euro 2012 | Avtor: EPA EPA
želel, da mi osvojimo naslov. Na igrišču je naš sovražnik, a zunaj njega je naš soigralec,'' je dodal Albiol, ki si je kot glavni cilj v prihodnji sezoni zadal, da bo na zelenici preživel več časa.

Thiago Alcântara zaradi poškodbe ne bo nastopil v Londonu

Španski nogometaš Thiago Alcântara ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Londonu. Glede na novice, ki prihajajo iz vrst katalonskega kluba, nogometaš Barcelone ni uspel sanirati poškodbe, zato bo proces rehabilitacije nadaljeval tudi v naslednjih tednih. ''Alcântara zato ne bo dobil dovoljenja za nastop v Londonu,'' so zapisali v uradni izjavi. Španec, ki se je sicer rodil v Italiji, se je poškodoval na finalnem obračunu španskega pokala, na katerem si je zlomil desno golenico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.