Šport > Nogomet
9 ogledov

Ali Bilić zapušča vatrene?

sport_bilic_hrvaska_afp Žurnal24 main
Potem, ko je angleški nogometni prvoligaš West Ham prejšnjo sredo odstavil trenerja Alana Curbishleya, so v nedeljo objavili spisek kandidatov za novega trenerja.
 
 

Na spisku so velika imena. Imeli bomo zelo težko delo pri izboru.

Mike Lee

 
Na spisku, ki so ga objavili vodilni možje West Hama so se znašli: hrvaški selektor Slaven Bilić , nekdanji trener in nogometaš Chelsea Gianfranco Zola , bivši italijanski selektor Roberto Donadoni in Danec Michael Laudrup , ki je v lanski sezoni treniral španski Getafe . Mike Lee , ki je eden od vodilnih mož West Hama, je glede izbora kandidatov povedal: "Trenutno ni noben kandidat v prednosti. Smo pa bili presenečni nad številom prošenj, ki smo jih prejeli. Kasneje smo spisek skrčili. Sedaj pa bi bilo idealno, da bi imeli novega trenerja pred naslednjo tekmo z West Bromwichom."

Bo Roberto Donadoni dobil priložnost na klopi West Hama? © AFP

 
Gianfranco Zola in Roberto Donadoni naj bi po besedah Mike Lea v pogovorih povsem navdušila njega in ostale vodilne može. V prid Zole in Donadonija pa govori tudi to, da je športni direktor kluba Gianluca Nani Italijan. Z Michaelom Laudrupom naj bi se srečali v ponedeljek. Pri Biliću pa je zgodba malo bolj zapletena. saj je trenutno selektor Hrvaške . Lee je bil glede tega zelo jasen. Na Bilića naj ne bi čakali do januarja prihodnje leto. Lahko pa bi Bilić, če bi postal trener West Hama, v oktobrskih kvalifikacijskih tekmah še vodil izbrano vrsto Hrvaške: "Bilić bi lahko postal trener, toda to je odvisno predvsem od njega. Če zaradi kakršnegakoli vzroka pred januarjem ne bi mogel sesti na našo klop potem se bojim, da nima možnosti." Kljub temu pa so se sprijaznili, da počakajo na pogovor z Bilićem do naslednje srede, ko bo Hrvaška v kvalifikacijah igrala proti Angliji. Nič pa ne bi imeli proti če bi se z njim pogovorili že prej.

Pri West Hamu pa so iz spiska že črtali nekdanjega trenerja Liverpoola Gerarda Houllier , Škota Johna Collinsa ter nekdanjega šefa stroke pri Ajaxu Martina Olsena .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.