Šport > Nogomet
17 ogledov

Allegri: "Imamo Mexesa in Taiwoja!"

Mexes je Romi služil dolgih sedem let. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Novi prvak Italije AC Milan je zgodaj krenil po nakupih pred novo sezono. Pred torkovo tekmo proti Palermu v polfinalu pokala so pri Rossonerih potrdili, da prihajata Philippe Mexes in Taye Taiwo.
V obrambi je Milan urejen. Vzeli smo Mexesa in Taiwoja.
Massimiliano Allegri

Po koncu sezone, v kateri se AC Milanu še vedno obeta domača dvojna krona, se bodo italijanski prvaki brez plačila okrepili z branilcema Philippom Mexesom in Tayejem Taiwojem. Iz Rome oziroma Marseilla bosta omenjena nogometaša namreč prišla brez odškodnine:

"V obrambi je Milan urejen. Vzeli smo Mexesa in Taiwoja," je Allegri dejal na novinarski konferenci pred tekmo polfinala italijanskega pokala, kjer Rossonere čaka povratna tekma v Palermu. Nigerijec in Francoz bosta po dolgem času pomladila ostarelo zadnjo vrsto, prav Taiwo pa bo na mestu levega bočnega branilca zakrpal veliko vrzel, ki je postala boleče očitna v letošnji sezoni. Milan ga bo za nameček poskušal prijaviti kot igralca Evropske unije, če mu bo uspelo dobiti francoski potni list. Šestindvajsetletni Taiwo namreč v Marseillu igra že vse od leta 2005.

Mexesa nam seveda ni treba posebej predstavljati. Novi steber obrambe francoske reprezentance je sicer zaradi hude poškodbe kolenskih vezi že končal sezono, a se po sedmih letih vseeno poslavlja od dresa Rome. Vprašanje pogodbe Andree Pirla je še naprej nejasno, saj bo svetovni prvak iz leta 2006 po koncu sezone prost igralec. "Ko bo sezone konec, se bomo pogovorili s klubom," je o "primeru Pirlo" povedal Allegri, obenem pa odgovoril še na špekulacije o zanimanju Milana za dva Brazilca – starega znanca Kakája in mladega Gansa: "Prvi je v svoji karieri osvojil vse, drugi pa se mora še vedno veliko naučiti," je bil jasen Allegri.

Italijanski pokal (Coppa Italia), polfinale, povratni tekmi:

Torek, ob 20.45:
Palermo – AC Milan /2:2/

Sreda, ob 20.45:
Inter – Roma /1:0/

/X:Y/v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.