Šport > Nogomet
25 ogledov

Allegri si je nadel ostroge: že podpisal s Spursi?

massimiliano allegri EPA
Italijanski športni dnevnik Corriere dello Sport je na petkovi naslovnici udaril z novico, da je pogodbo s Tottenhamom že podpisal nekdanji trener AC Milana Massimiliano Allegri.

Po poročanju dnevnika Corriere dello Sport je vse dogovorjeno – Massimiliano Allegri naj bi že podpisal pogodbo za prevzem Tottenhama, ki ga bo v roke dobil pred začetkom naslednje sezone, ko se poslovi naslednik in nekdanji pomočnik Andréja Villasa-Boasa, bivši vezist Spursov Tim Sherwood.

Novica iz Italije je udarila kot strela z jasnega na Otoku, kjer se ime Allegrija do začetka letošnjega leta trenerja AC Milana praktično ni omenjalo v povezavi s Tottenhamom. "Programirani" trener ene izmed najbogatejših ekip v Evropi je bil namreč dolgo nizozemski selektor Louis van Gaal.

Že več mesecev v Londonu

Allegri naj bi na White Hart Lane s seboj pripeljal tudi pomočnika Maura Tassottija, ki zaenkrat pomaga njegovemu nasledniku Clarenceu Seedorfu na San Siru. Allegri že več mesecev živi v Londonu in se uči angleščine, da bi bila tranzicija čim bolj gladka, dodajajo italijanski kolegi. 

Tottenham bo v prihodnji sezoni najverjetneje znova igral v Evropski ligi. S tekmo več ima na šestem mestu Premier League sicer le še tri točke prednosti pred Manchester Unitedom, potem ko se je sezona s predčasnim odhodom Villasa-Boasa ob večmilijonskih okrepitvah in napovedanem (tihem) boju za naslov razpletla precej klavrno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.