Šport > Nogomet
33 ogledov

Allegri žaljiv do hrvaškega nogometa

massimiliano allegri EPA
Trener italijanskega prvaka Massimiliano Allegri je bil po tekmi s Palermom kritičen do nekaterih svojih varovancev. Na udaru se je znašel tudi hrvaški nogometaš Marko Pjaca.

Hrvaški krilni nogometaš Marko Pjaca je drugič od 23 milijonov vrednega prestopa iz Dinama v Juventus zaigral v začetni enajsterici Massimiliana Allegrija.

Trener je na tekmi z ekipo, ki se bo domala zagotovo preselila v drugorazredno tekmovanje, spočil nekatere igralce, med njimi tudi Maria Mandžukića, posledično pa je priložnost dobil Pjaca.
Hrvaški reprezentant se na tekmi ni proslavil in izzval ostre kritike italijanskih medijev. Neprizanesljiv je bil tudi Allegri, ki mu je očital, da to ni hrvaško državno prvenstvo.

''Mora napredovati, a to pride z izkušnjami. Pustimo mu čas in postal bo velik igralec. Zelo je kvaliteten, ampak to ni hrvaška liga z nizko intenziteto in malo kvalitete. Kot se je izkazalo proti Palermu, kvaliteta igralca ne bo dovolj,'' je povedal Allegri.

''Igrati v Serie A je nekaj povsem drugega. V italijanski ligi se bo moral osebnostno in karakterno razvijati. V prvem polčasu je bil dober, naredil je nekaj dobrih reči za ekipo,'' je v pozitivnem tonu dodal italijanski strateg.

Juventus ima po 25 odigranih krogih na svojem računu 63 točk oziroma 10 točk več od drugouvrščene Rome in 12 več od Napolija. Bianconerri so petkratni branilci naslova, v domačem prvenstvu so nepremagani vse od leta 2012.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.