Šport > Nogomet
39 ogledov

Aluminij ima novega trenerja

NK Aluminij FB NK Aluminij/Danilo Vezjak
Aluminij iz Kidričevega bo v nadaljevanju sezone vodil hrvaški trener Slobodan Grubor. Aluminij je po 21 odigranih krogih Prve lige Telekom Slovenije z osemnajstimi točkami na devetem mestu.

Po koncu prvega dela sezone je Bojan Špehonja zapustil nogometaše Aluminija, ki jih bo v prvoligaški konkurenci skušal zadržati 48-letni Slobodan Grubor, ki je kot nogometaš igral za Rijeko, svojo kariero pa je nadaljeval v avstrijskih klubih prve in druge lige.

Kot trener je leta 2005 uspešno opravil šolanje za licenco Uefa A, v letu 2010 pa si pridobil licenco Uefa Pro (diplomiral je pri FC Bayern München). Pridobljeno znanje je med letoma 2007 in 2015 v praksi prenašal na igralce klubov avstrijske prve in druge lige.

"Kot trener sem izoblikoval svojstveno filozofijo nogometa z nabiranjem izkušenj po Evropi. Veliko sem spremljal slovensko ligo, kot tudi Aluminij. Ta se je izkazal kot klub, ki da veliko na delo z mladimi igralci. Tudi zdaj je v ekipi dober nabor mladih nogometašev, kar kaže na uspešno selekcijo igralcev Bojana Špehonje in vodstva kluba. Moj cilj v osnovi je, da Aluminij ostane v prvi ligi in da dvignem igralce na višjo raven. Menim, da kidričevski klub ponuja zelo dobre pogoje za delo, kot tudi korekten odnos do igralcev in drugih klubov," je za klubsko spletno stran izjavil Grubor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.