Šport > Nogomet
24 ogledov

Aluminij je sprejel prvoligaški izziv

Aluminij se je še enkrat več odločil, da ne bo zaigral v Prvi ligi. (Foto: www.a Žurnal24 main
Dvakratni zaporedni prvaki druge lige iz Kidričevega so se odločili, da sprejmejo prvoligaški izziv in se v naslednji sezoni preizkusijo v najvišjem razredu slovenskega nogometa.

Upravni klub Nogometnega kluba Aluminij se je odločil, da bo v prihodnji sezoni nastopal v prvi slovenski nogometni ligi (SNL). Moštvo iz Kidričevega, ki je v tej sezoni osvojilo prvo mesto v drugi SNL, je lani zavrnilo nastopanje v elitnem slovenskem nogometnem tekmovanju.

Vodstvo kluba je v preteklih dneh pridobilo nekatere nove pokrovitelje, ob tem pa je z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) uskladilo nekatera odprta vprašanja. V klubu so poudarili, da imajo jasno strategijo in vizijo delovanja že dolga leta, glavni poudarek pa bodo namenili razvoju mladih igralcev.

NK Aluminij je svoje poslanstvo v preteklih letih uresničeval tudi z – za slovenske razmere – minimalnimi finančnimi sredstvi ter ob dolgoletni podpori svojega največjega sponzorja, družbe Talum iz Kidričevega.

"NK Aluminij je danes sprejel odločitev, da vstopi v 1. SNL. V preteklih letih smo dosegali dobre rezultate, odločitev pa smo sprejeli skupaj z igralci. Klub v prihodnji sezoni ne bo povečeval finančnih sredstev, bo pa poskušal z obstoječo filozofijo, kjer bomo glavni poudarek namenili razvoju mladih igralcev, obstati v prvoligaški druščini, ob tem pa se želimo prikazati v lepi luči," je dejal Dejan Levanič, ki je v klubu zadolžen za stike z javnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.