Šport > Nogomet
74 ogledov

Alves: Mi smo najboljši na svetu

dani alves barcelona EPA
Danes se začenja tudi špansko prvenstvo. Glavno besedo bosta znova imela Real Madrid in Barcelona. Dani Alves pa je odločen, da bodo naslov vrnili v prestolnico Katalonije.

Praktično ni strokovnjaka, ki se ne bi strinjal z napovedjo, da bomo v španskem prvenstvu tudi v letošnji sezoni spremljali zgolj dvoboj za naslov prvaka med Real Madridom in Barcelono, medtem ko se bodo vsi ostali klubi borili zgolj za drobtinice.

V letošnji sezoni bo sicer nekoliko drugače, kot v preteklosti. Tokrat bo v vlogi lovca Barcelona, Real pa v vlogi plena. Tako eni kot drugi samozavestno napovedujejo, da bodo premagali gorečega rivala, a jasno je, da bo na koncu slavil le eden. Branilec Barcelone Dani Alves seveda ne dvomi, da se naslov v letošnji sezoni vrača na Nou Camp.

"Mi smo še naprej ekipa, ki jo vsi želijo premagati, ker smo najboljši na svetu. Mi smo tisti, ki imamo logo svetovnega klubskega prvaka na naših dresih," je začel Brazilec in dodal: "V novo sezono grem z več želje, kot kdajkoli prej. Želim, da vrnemo naslov v domačem prvenstvu in tudi Ligi prvakov. Za prejšnjo sezono, ko smo ostali brez naslova, ni opravičila. Letos moramo biti boljši, če znova želimo na vrh in mi želimo. Odnos, ki ga imam z Realom, je takšen, ker nisem eden od njih. Jaz podpiram svoje soigralce, trenerje, klub. Barcelona je najboljša na svetu."

Barcelona in Real bosta sezono v španskem prvenstvu začela v nedeljo s tekmam proti Real Socideadu in Valencii.

Komentarjev 1
  • dmax 15:54 18.avgust 2012.

    Dani Alves, najšibkejši člen Barce in obenem največji "gobec" :P