Šport > Nogomet
16 ogledov

Alves: ''Naučil sem se živeti z rasizmom''

Alves se na španskih stadionih pogosta sooča z rasističnimi opazkami. (Foto: Reu Žurnal24 main
Brazilski nogometaš Dani Alves je spregovoril o vsakodnevnih težavah, s katerimi se sooča na tekmah španske lige BBVA. ''Naučil sem se živeti z rasizmom,'' pravi nogometaš Barcelone.
Najbolj strastni navijači me žalijo in mi pravijo 'opica'.
Dani Alves

Alves, ki se je s hudimi rasističnimi opazkami moral nazadnje spopasti na katalonskem derbiju Barçe proti Espanyolu, obžaluje, da se rasizma na stadionih v Španiji ne da obvladati, in meni, da se ne bo nikoli končal, čeprav španska liga in klub poskušajo narediti nekaj, kar bi rasizem lahko izbrisalo s španskih stadionov. "Na vsaki tekmi moram živeti z rasizmom, toda ne čutim se užaljenega. Najbolj strastni navijači me žalijo in mi pravijo opica," je za brazilski dnevnik Folha de Sao Paulo povedal bočni branilec Dani Alves.

"Zaradi rasizma v Španiji sem veliko pretrpel. Na žalost sem se že naučil živeti s tem. Na začetku so me opazke zelo pretresle, toda zdaj se zanje ne zmenim," je še dodal Brazilec, ki se s svojo reprezentanco v Parizu pripravlja na prijateljski obračun s francosko izbrano vrsto.

Alves priznava, da je njegova družina ob rasističnih opazkah, uperjenih proti njemu, zelo užaljena, toda sam se od tega oddaljuje, saj meni, da so takšne zbadljivke pač posledica neizobraženosti ljudi.

Nogometaš Barcelone je v intervjuju med drugim povedal tudi to, da je njegov prihodnji cilj osvojiti mundial 2014, ki bo pred domačimi gledalci v Braziliji. "Delal bom trdo in na najboljši možen način, da bom leta 2014 na mundial prišel dobro pripravljen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.