Šport > Nogomet
6 ogledov

Alves: "Nekateri že spuščajo rakete!"

Lionel Messi
1/8
Reuters
Vodilni Real Madrid je v 14. kolu Primere Division v mestnem derbiju s kar 4:1 ugnal Atletico, ki je srečanje končal z dvema izključenima igralcema. Kraljevi balet ima zdaj šest točk prednosti pred Barcelono, ki je presenetljivo z 0:1 izgubila pri Getafeju. "Na srečo se zdaj še ne delijo nobeni pokali," je bil po presenetljivem porazu v predmestju Madrida realen branilec Kataloncev Daniel Alves.

Barceloni je v večerni sobotni tekmi spodrsnilo v predmestju Madrida pri Getafeju. Edini gol na tekmi je v 67. minuti zabil branilec Juan Valera, šlo pa je za edini strel domačega moštva na vrata gostov v vseh 90 minutah! "Škoda je, ker smo si zdaj nabrali zaostanek za Realom, čeprav smo dali vse od sebe. Getafe je držal tekmo napeto in imel zelo dobrega vratarja," je po tekmi dejal David Villa.

Katalonci so sicer povsem prevladovali, o čemer pričajo tudi številke. Na vrata domačih so sprožili osem strelov, imeli so 13 strelov s kota (domači le dva), posest žoge pa je bila - izraženo v odstotkih - 66:34 v korist nogometašev Pepa Guardiole. Svetovni splet so takoj preplavile šale v stilu, da v Barceloni že prodajajo bunde, češ, da je  v mestu šest stopinj pod ničlo. Pri Realu pa bi lahko svojim mestnim tekmecem v zahvalo zagotovo poslali vsaj kakšen zaboj penine ...

"Na srečo se zdaj še ne delijo nobeni pokali," je na nedeljski novinarski konferenci dejal branilec Daniel Alves. "Mnogi bi ga podelili že sedaj in že spuščajo rakete. Sreča za nas, da je do konca še veliko in ena ključnih lastnosti te ekipe je, da se nikoli ne preda. Če izgubimo na Bernabéu bo razlika devet točk, toda verjamem, da se to ne bo zgodilo," je še pristavil Brazilec. Katalonski mediji niso bili tako usmiljeni: zadnja priložnost za Pepovo Barcelono naj bi bil, kot pravijo, ravno prvi letošnji ligaški "El Clásico", do katerega nas ločita še manj kot dva tedna.

Real ne popušča: Atletico padel s 4:1

Novo zmago so dosegli izbranci Joseja Mourinha, ki je po srečanju povedal: "Igrali smo dobro. Ambiciozno in motivirano, nadzorovali smo čustva. Zdaj moramo biti potrpežljivi in vztrajati na svoji poti." Madridski mestni derbi se je še enkrat več končal po željah navijačev Reala. Beli balet je na Santiagu Bernabeu slavil s 4:1 in potrdil odlično formo. Srečanje so sicer bolje začeli nogometaši Atletica, ki na zmago na mestnem derbiju čakajo že od leta 1999. Po dvojni podaji z Diegom je Adrian v 15. minuti premagal Ikerja Casillas in Atletico nekoliko presenetljivo povedel v vodstvo. V 22. minuti pa se je verjetno zgodil odločilni trenutek srečanja. Vratar Atletica Thibault Courtois je v kazenskem prostoru zrušil Karima Benzemaja in dobil rdeči karton, Real pa enajstmetrovko, ki jo je hladnokrvno izkoristil Cristiano Ronaldo. Do polčasa se izid ni več spremenil. Že na začetku drugega polčasa pa je CR7 lepo zaposlil Angela Di Mario za vodstvo Reala z 2:1. Rezervist Gonzalo Higuain je v 65. minuti po veliki napaki Diega Godina zadel za 3:1. Končnih 4:1 pa je postavil Ronaldo, ki je bil še enkrat natančen iz bele točke, potem ko je Godin storil prekršek nad Higuainom in si tako kot Courtois prislužil rdeči karton in predčasno pot pod prho.

Španska liga, 14. kolo:

Rayo Vallecano : Valencia 1:2 (0:1)
Tamudo (84); Jonas (21), Costa (56)

Real Madrid : Atletico Madrid 4:1 (1:1)
Cristiano Ronaldo (24, 82/oba 11-m), Di Maria (49), Higuain (65); Adrian (15)
RK: Courtois (22), Godin (82/oba Atletico)

Getafe : Barcelona 1:0 (0:0)
Valera (67)

Real Betis : Real Sociedad 2:3 (0:0)
Pereira (81, 85); Agirretxe (56), Vela (76), Martinez (90)

Levante : Sporting Gijon 4:0 (1:0)
Barkero (20), Valdo (47), Kone (52, 62)

Mallorca : Racing Santander 2:1 (1:0)
Moya (45/a.g.), Victor (58); Nahuelpan (75)
RK: Bigas (85/Mallorca)

Espanyol : Osasuna 1:2 (0:1)
Vazquez (56); Lamah (44), Nekounam (50)
RK: Satrustegui (75/Osasuna)

Athletic Bilbao : Granada 0:1 (0:1)
Lopez (31)

Zaragoza : Sevilla 0:1 (0:1)
Negredo (23/11-m)
RK: Carlos (90/Zaragoza)

Malaga : Villarreal 2:1 (2:1)
Toulalan (5), Isco (40); Ruben (16)
RK: Toulalan (Malaga, 75)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.