Šport > Nogomet
24 ogledov

Alves pojedel rasistično provokacijo

dani alves banana Youtube
Branilec Barcelone Dani Alves je na tekmi z Villarrealom pojedel banano, ki so jo proti njemu zalučali navijači domače ekipe.

Sinoči je na tekmi španskega nogometnega prvenstva Primera división med Barcelono in Villarrealom, ki se je na stadionu Camp Nou začela z minuto molka za preminulega trenerja Tita Vilanovo, prišlo do rasističnega incidenta. Ko je Dani Alves želel izvesti kot, je proti njemu na zelenico priletela banana.

Alves se je na vse skupaj odzval z dobro mero humorja, saj je banano, ki jo je nekdo vrgel proti njemu, pobral, jo olupil in vanjo zagrizel. Nato pa izvedel kot in mirno nadaljeval igro. Brazilski nogometaš je že vse od začetka kariere na Pirenejskem polotoku, ko je v sezoni 2002/03 oblekel dres Seville, v Španiji tarča rasističnih izpadov.

''Bolje je, da se 'retardirancem' le smejem''

"Že 11 let igram nogomet v Španiji in vseh 11 let je podobno. Bolje je, če se takšnim 'retardirancem' le smejem," je po tekmi dejal Alves in dodal: "Ničesar ne bomo spremenili, zato je bolje, če vse skupaj vzameš skoraj kot šalo in se takšnim primitivnim ljudem le smejiš."

"Naravnost briljantna reakcija Alvesa. Z rasistično bando je treba ravnati s popolnim prezirom!" je prek Twitterja zapisal nekdanji angleški reprezentant Gary Lineker, ki je nekoč igral tudi za Barcelono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.