Šport > Nogomet
30 ogledov

Alves: "Øvrebø? Chelsea premagal strah"

Alves Ovrebo sodnik Chelsea Barcelona Liga prvakov polfinale povratna tekma Lond EPA
Barcelonin branilec Daniel Alves se je pred sredino prvo polfinalno tekmo Lige prvakov proti Chelseaju spomnil incidentne tekme izpred treh let, ko so Katalonci po zaslugi gola Andrésa Inieste na Stamford Bridgeu napredovali v zadnjih sekundah. Bolj kot sodnik Tom Henning Øvrebø je Chelsea pokopala lastna strahopetnost, pravi Alves.

"Ljudje pravijo, da bi Chelsea lahko zmagal, če ne bi bilo sodnika, ampak to ni naš problem. Mi ne nadziramo sodnikov. Mi smo tam zato, da igramo nogomet, tekmujemo in poskušamo priti do finala. Kaj lahko storimo glede sodnika?" se je v intervjuju za The Guardian spraševal Daniel Alves. "Chelsea ni prišel v finale zaradi strahu. Ekipa, ki ima igralca več, igra doma in zmaguje, bi nas morala bolj napasti. Ampak seveda, če nimaš takšnega koncepta nogometa, kot ga ima Barcelona, potem ostaneš zadaj in izpadeš."

V sredo se bo na Stamford Bridgeu v Londonu čas zavrtel nazaj. Vse od leta 2009 naprej je Chelsea koval maščevanje za takrat šokantni izpad, ki jim ga je prizadejal Barcelonin vezist Andrés Iniesta s fantastičnim golom v zadnjih sekundah. Modri so večino tekme protestirali zaradi odločitev norveškega sodnika Toma Henninga Øvrebøja, ki po njihovem mnenju ni dosodil vsaj treh čistih enajstmetrovk, takratni trener Londončanov Guus Hiddink pa je njegovo predstavo označil za "najslabšo, kar jih je videl".

"Brez dvoma je bila to najtežja tekma, ki smo jo odigrali, sploh glede vsega, kar je bilo v igri v tistem trenutku in kar se je zgodilo. Ampak moraš napadati. Ostaneš zadaj: izgubiš. Greš naprej: zmagaš. Mislim, da Chelsea ni imel poguma, da bi stopil naprej in nas napadel. Za to so plačali," je še pristavil Alves.

Torres spet "črna mačka" Barcelone?

Španski napadalec Chelseaja Fernando Torres je v dresu Atlética Madrida zelo rad zadeval proti Barceloni, pred sredino tekmo pa nekdanji strah in trepet Kataloncev upa, da bo dobil priložnost v konici napada, kjer je večino časa zgolj bleda senca "El Niña" izpred nekaj sezon. V Španiji so ga celo označili za "Bestio Negro" (črno mačko), saj je tako rad zabijal proti Barceloni, preden je leta 2007 odšel v Liverpool.

"Camp Nou je mesto, ki ima zame poseben pomen, saj sem tam debitiral v La Ligi in tamkajšnji navijači so bili do mene vedno zelo dobri," je Torres pred leti dejal za španski radio. "Ploskali so mi tudi, ko sem tam zabil dva gola. Vedno greš v tekmo s pričakovanjem, da boš izgubil proti Barceloni, ampak to le pomeni, da igraš malce bolj svobodno, z manj pritiska."

Barcelona je bila tudi eden izmed glavnih razlogov, da se je Torres odločil zapustiti Atlético, ki ga je Barça v sezoni 2006/07, njegovi zadnji v Španiji, na Calderónu "sesula" z 0:6 in kapetanu Torresu prizadejala najvišji domači poraz v zgodovini kluba. Kljub vsemu bi bilo veliko presenečenje, če bo Torres dejansko začel sredino tekmo proti starim znancem Carlesu Puyolu, Gerardu Piquéju, Iniesti in ostalim španskim reprezentantom, s katerimi je osvojil svetovno prvenstvo leta 2010. Pred junijskim začetkom Eura 2012 zaradi slabih predstav še vedno nima zagotovljenega mesta v ekipi Vicenteja del Bosqueja.

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Sreda ob 20.45:
Chelsea – Barcelona

Verjetni postavi:

Chelsea: Čech; Ivanović, Terry, Cahill, Cole, Mata, Essien, Ramires, Lampard, Kalou; Drogba.

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Puyol; Busquets, Xavi, Iniesta; Sánchez, Pedro, Messi.

Komentarjev 1
  • bojovi 09:42 18.april 2012.

    Aja, jaz pa sem videl da je sodnik spravil naprej Barcelono kot pa da je Chelsea izgubil zaradi strahopetnosti. Če bi jaz prišel na UEFA stolček bi takoj vzel naslov Barci iz leta 2009. Alves išče izgovore ampak saj vemo ...prikaži več kaj se je zgodilo in še vse je posneto, tako da Barcelona najboljši klub na svetu, še zdaleč ne.