Šport > Nogomet
18 ogledov

Alžirci se bodo pripravljali v Švici

Puščavske lisice se bodo na SP pripravljale v Švici. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Alžirska nogometna reprezentanca, ena izmed nasprotnic slovenske izbrane vrste v skupini C na SP v Južni Afriki, se bo pred prvenstvom pripravljala v švicarski Crans Montani.

Po prvotnem načrtu naj bi nogometaši Alžirije trenirali v Italiji, a se je alžirska nogometna zveza odločila za Crans Montano v Švici, ki naj bi omogočala boljše pogoje za priprave.

Alžirski nogometaši bodo v Švici od 13. do 27. maja. Potem bodo 28. maja odigrali prijateljsko tekmo z Irsko v Dublinu in 5. junija z Združenimi arabskimi emirati v Nürnbergu.

Reprezentanca Alžirije, znana tudi pod vzdevkom puščavske lisice, se je sklepnega turnirja svetovnega prvenstva v nogometu nazadnje udeležila leta 1986. Na letošnjem mundialu bo skupaj s slovensko reprezentanco igrala v skupini C, v kateri sta še Anglija in ZDA. Na prvi pripravljalni tekmi pred dobrim mesecem so s 3:0 izgubili proti Srbiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.