Šport > Nogomet
34 ogledov

Ambiciozni Sarma dobil Ligo prvakov

Samir Handanović na novinarski konferenci Udineseja pred tekmo z Atléticom Madri EPA
Udinese je z zmago nad Catanio ubranil tretje mesto v italijanski Serie A in si bo tako kot na začetku pravkar končane sezone skušal zagotoviti igranje v Ligi prvakov. Samir Handanović spet ni dobil gola z enajstih metrov, po tekmi pa o svoji prihodnosti pri Videmčanih ni želel razglabljati.

"Odigrali smo neverjetno sezono in uspel nam je fantastičen dosežek. Veseli smo in upamo, da se bomo še naprej izboljševali. Moja prihodnost? Moje ambicije rastejo, ampak Udinese je velik klub in kmalu se bomo pogovorili o moji prihodnosti. Kmalu obmo vedeli kaj storiti," je bil po tekmi na Siciliji enigmatičen kapetan slovenske reprezentance Samir Handanović.

Po zmagovitem zaključku sezone je Udinese ubranil tretje mesto v Serie A in na račun Interja, Lazia in Napolija osvojil zadnje mesto, ki naslednjo sezono zagotavlja igranje v Ligi prvakov, oziroma kvalifikacijah zanjo. Videmčani bodo namreč morali tako kot na začetku pravkar končane sezone opraviti še s kvalifikacijami, kjer jih je lani izločil Arsenal.

Handanović je proti Catanii spet ostal nepremagan, Alejandro Gómez pa je najstrožjo kazen v prvem polčasu poslal mimo njegovega gola. Poleg Roka Elsnerja (Slask Vroclav) je Handanović edini legionar, ki ima pred naslednjo sezono možnost za igranje med evropsko elito, če seveda veliki met drugič v zgodovini kluba ne uspe nogometašem Maribora, ki bodo kvalifikacije začeli na enaki stopnički kot poljski prvak Elsner.

Oblak izključen, Kurtić za prvo ligo

V zlati sredini lestvice Serie A sta sezono zaključila Chievo in Bologna s slovenskimi reprezentanti Bojanom Jokićem, Boštjanom Cesarjem in poškodovanim Renejem Krhinom. Na drugi strani sta leto klavrno končala Palermo (Josipa Iličića za zadnjo tekmo ni bilo v ekipi, Armin Bačinović je sedel na klopi) in Genoa, ki je z Valterjem Birso za las rešila obstenek in se izognila tudi že videnemu besu lastnih navijačev.

Jasmin Kurtić, eden najstandardnejših legionarjev, bo z Varesejem igral za uvrstitev v Serie A, potem ko je premagal Ascoli izključenega Siniše Anđelkovića. Varese bo kljub nepopolnemu zadnjemu kolu na koncu osvojil peto mesto, na prvi polfinalni tekmi za napredovanje pa se bo pomeril s četrto ekipo, ki bo na koncu Hellas Verona ali Sassuolo. Za povratek med elito bo igrala tudi Sampdoria.

Mladi vratar Jan Oblak je s propadajočo Uniao Leirio izgubil proti Nacionalu slovenskih nogometašev Nejca Pečnika in Reneja Miheliča, ki ju spet ni bilo niti na klopi. Oblak je na zadnji tekmi sezone že izpadle Leirie v drugi minuti sodnikovega podaljška storil prekršek za najstrožjo kazen, po kateri so otočani slavili zmago s 3:2, Oblak pa je dobil rdeči karton.

Komentarjev 5
  • axl 15:05 14.maj 2012.

    Juve bo, ampak ne s štajerci :-)

  • axl 15:05 14.maj 2012.

    Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, .....

  • dodo8 14:51 14.maj 2012.

    hahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahhahaha... OPTIMIST :D