Šport > Nogomet
67 ogledov

Američanke svetovne prvakinje, zvezda tekme Lloydova

Predaja pokala za svetovno prvenstvo žensk
1/5
EPA
Ameriške nogometašice so po šestnajstih letih ponovno osvojile naslov svetovnih prvakinj. Blestela je Carli Lloyd, ki je v štirinajstih minutah zabila kar tri gole.

Dobitnice zlate medalje na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 Američanke so se še drugič maščevale Japonkam za izgubljeni finale svetovnega prvenstva v nogometu leta 2011, ko so jih Japonke premagale v streljanju enajstmetrovk. Ženska reprezentanca ZDA so jasno premagale japonsko s 5:2.

Že po šestnajstih minutah so Američanke vodile s 4:0, tri zadetke je dosegla Carli Lloyd (2', 5' in 16'), kateri zadnji gol – zadetek s sredinske črte – se bo vsekakor zapisal v zgodovino. K trem golom Lloydove je enega dodala še Lauren Holiday (14'). Japonska ekipa je po hitrih štirih golih razpadla in se skrila v svojo polovico. Šele z golom Yuke Ogimi v 27. minuti se je Japonska vrnila v tekmo, v drugi polovici so se celo približale še za avto gol Američanke Julie Johnston (53').

Zadnji gol tekme je zadela Tobin Heath v 54. minuti. "Nisem čutila nobenega kančka maščevanja. Bil je finale svetovnega prvenstva, nasprotnice pa so bile pač Japonke,“ je po tekmi povedala presrečna Lloyd, ki je imela že pred tekmo dober občutek. "Vizualizirala sem igranje v finalu svetovnega prvenstva in vizualizirala sem štiri gole. No trije so bili. Smešno zveni, vem, ampak to je vse kar je bilo potrebno, vizualizirati uspeh,“ je povedala novopečena svetovna prvakinja po tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.