Šport > Nogomet
240 ogledov

Ameriški mogotec želi popoln nadzor nad Arsenalom

stan kroenke Epa Ameriški milijarder Stan Kroenke.
Večinski lastnik je pripravljen izplačati preostale delničarje.

Ameriški športni mogotec Stan Kroenke, ki je že tako in tako večinski lastnik angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala, je dal ponudbo za odkup preostalih delnic. Kroenke je vrednost Arsenala ocenil na 1,8 milijarde funtov.

Ameriški milijarder že ima 67-odstotni lastniški delež kluba in je dosegel soglasje za nakup 30 odstotkov od ruskega milijarderja Ališerja Usmanova za več kot 550 milijonov funtov, je danes sporočilo njegovo podjetje KSE na londonski borzi.

S 100-odstotnim lastništvom Arsenala bi lahko "postali bolj fleksibilni, kar bi pomenilo večji uspeh za klub", so zapisali pri KSE.

Kroenke je večinski delničar topničarjev vse od leta 2011, v klub je prišel leta 2007 in vseskozi povečeval lastniški delež. V domovini je lastnik več športnih klubov, med njimi tudi Los Angeles Rams v nogometni ligi NFL in Denver Nuggets v košarkarski ligi NBA.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.