Šport > Nogomet
108 ogledov

Ameriški novinar obžaluje svojo napako

bastian schweinsteiger EPA
Ameriški novinar, ki se je osramotil na tiskovni konferenci ob predstavitvi Bastiana Schweinsteigerja, se je opravičil za svojo napako.

Nekdanji nemški reprezentant Bastian Schweinsteiger se je v vetrovnem mestu predstavil ameriškim novinarjem, ki so mu zastavili dve precej nenavadni vprašanji.

Predstavniki sedme sile pred pogovorom z novopečenim članom Chicago Fire niso opravili domače naloge in med navijači poskrbeli za pravcati medijski pogrom.

Eden izmed novinarjev je Schweinsteigerja vprašal, ali bodo Chicago Fire z njegovo pomočjo prišli do naslova svetovnega prvaka, kar je Nemca povsem zmedlo.

Kot da to ne bi bilo dovolj, so ga v nadaljevalju povprašali, če bo po selitvi v ZDA ostal član nemške reprezentance, Schweinsteiger pa jih je moral podučiti, da se je že lani poslovil od reprezentančnega nogometa.

Avtor vprašanja o naslov svetovnega prvaka se je za svojo napako opravičil in zatrdil, da je zamešal klubsko in reprezentančno svetovno prvenstvo. ''Iskreno mi je žal, če sem kogarkoli užalil,'' je v luči izrazito negativnega odziva javnosti dejal novinar AFP Derek Henkle.

Pojasnil je, da so mu obisk tiskovne konference dodelili nadrejeni, da je z vprašanjem res zgrešil bistvo in da je lapsus pripomogel k njegovi boljši seznanjenosti z nogometno igro.

Henke je priznal, da nogomet ni njegovo področje, a obenem zatrdil, da je imel v mislih klubsko svetovno prvenstvo. ''Vem, da sem narobe poimenoval tekmovanje in zelo cenim Schweinsteigerjev poskus, da bi pojasnil bistvo mojega vprašanja. To je bila lepa poteza. Poročam o vsem, od predsedniških volitev do znanosti, in sem prvi, ki prizna, da ne vem vsega. Zato pa vprašam,'' je pojasnil.

Schweinsteiger mu napake, kot se to za pravega profesionalca spodobi, ni zameril, in odvrnil, da je v nogometu mogoče prav vse. Tudi naslov klubskega svetovnega prvaka.

Na novinarjev račun se je pošalila tudi ekipa, ki je objavila fotografijo s treninga in pripisala: ''Pot v Rusijo.'' Rusija bo namreč gostila nogometno svetovno prvenstvo 2018.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.