Šport > Nogomet
12 ogledov

Amusan, koprski poper

amusan_mb_teaser_slokar Žurnal24 main
V tretjem kolu PrveLige Telekom smo za najboljšega igralca kola izbrali napadalca kopra Adewaleja Sundaya Amusana, ki je z golom in podajo pokopal nogometaše Interblocka.
 

Skupni vrstni red po 3. kolu

5 - E. Velikonja (Gorica)
5 - S. Amusan (Koper)
5 - A. Kirm (Domžale)

4 - Z. Pavlovič (Maribor)
3 - D. Gerič (Interblock)
3 - D. Urbanč (Celje)
1 - D. Trifkovič (Rudar)
1 - A. Šeliga (Celje)

Mladi Koprov Nigerijec Adewale Sunday Amusan je v tretjem kolu PrveLige Telekom zablestel na gostovanju v Ljubljani pri Interblocku in si pred Zoranom Pavlovičem (Maribor) in Damjanom Trifkovičem (Rudar) prislužil naziv igralca kola. S tem se je Amusan pridružil Etienu Velikonji (Gorica) in Andražu Kirmu (Domžale) na vrhu naše razvrstitve. Pavlovič pa je s štirimi točkami sam na drugem mestu lestvice.

Amusan je navdušil ljubljansko občinstvo. © Saša Despot

 
Za mnenje o napadalcu, ki je na Obalo prišel januarja, smo poprosili njegovega trenerja Vlada Badžima . "Proti Interblocku je bil pravi, dal je gol, dal bi tudi drugega, če ne bi bil Sečić blizu. Proti Gorici pa ni zadel s pol metra, tudi v Albaniji je vse naredil prav, samo zaključil ne. Se trudi, gre do konca, nikoli ne odneha," je za začetku o svojem varovancu povedal Badžim.

"Sistem igre obračamo glede na nasprotnika in glede na potrebe ekipe. Zdaj smo igrali le z Amusanom v napadu. Morda mu tak način igre ustreza, saj mu pustim, da leta od igralca do igralca. Ima sposobnost, da se zakadi za obema obrambnima igralcema. Pustimo mu to svobodo, med prekinitvami za nasprotnika pa lahko počiva."

Kljub vsem svojim dobrim lastnostim in naravnim karakteristikam pa lahko Amusan še precej napreduje. Badžim je bil bolj natančen. "Popraviti mora udarec, ker še vedno 'tolče' iz kolka in ne iz kolena. Sprejem žoge mora biti hitrejši, ima pa nekaj, kar imajo redki: strašen občutek v skoku. Je majhen, ampak dobiva zračne dvoboje. Čeprav bi udarec z glavo moral še precej popraviti. Prelevi pa se tudi v šprinterja, tu je fenomenalen. V določenih trenutkih mu manjka več prisebnosti v zaključku akcij in sodelovanja s soigralci. Vendar se popravlja tudi na tem področju."

Sunday Amusan je najboljši posameznik tretjega kola. © Spornet

 
Amusan se torej razvija v enega najboljših tujcev v slovenski nogometni ligi. Njegovega trenerja pa včasih zanj iskreno skrbi. "Po mojih ocenah je premalo zaščiten pri sodnikih. Ni igralec, ki bi se valjal po tleh, zato vedno hitro vstane, velikokrat pa dobi resne udarce. Bojim se, da se mu bo zgodilo kaj hujšega," pove trener rumeno-modrih in doda, da Nigerijec s privajanjem na življenje v našem največjem pristaniškem mestu ni imel težav.

"Druži se z mlajšimi fanti, zelo rad gre tudi ven in zapleše. Je živ kot poper," se zasmeji Badžim in na zadnje vprašanje o pričakovanem številu golov mladeniča odgovori: "Pri njemu je to loterija. Nikoli ne veš. Lahko zgreši s pol metra, potem pa iz neverjetnih položajev rešuje tekme. Dal bo svojih deset ali 15 golov."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.