Šport > Nogomet
6 ogledov

Ancelotti: "Bale nima nikakršnih težav"

Real Madrid Celta Vigo Liga BBVA Španija prvenstvo Isco Zidane
1/8
EPA
Carlo Ancelotti je na novinarski konferenci pred ponedeljkovo tekmo s Celto hitel zatrjevati, da je z Garethom Balom vse v redu, potem ko je Valižan izpustil že zadnji obračun lanskega leta.

Gareth Bale si je bojda povsem opomogel po skrivnostnem udarcu, ki mu je preprečil nastop na zadnji tekmi leta 2013 proti Valencii, toda Carlo Ancelloti je na nedeljski novinarski konferenci v Madridu namignil, da bo najdražji nogometaš na svetu tekmo s Celto začel na klopi.

Bale je izpustil že pot v Doho, kjer je beli balet z golom Jeséja Rodrígueza ugnal Paris Saint-Germain. Medtem naj bi francoskega branilca Raphaëla Varana od povratka na treninge s soigralci ločila vsaj še dva tedna, je še razkril Ancelotti.

Povratek državnega sovražnika

"Bale je v ekipi za tekmo, ampak moral se bom še odločiti, če bo igral ali ne," je medijem razkril Italijan. "Ta teden je treniral in je v dobrem stanju, nima nikakršnih težav, toda lahko bi se zgodilo, da bomo morali počakati še malček več, da bi ga spravili v najboljšo formo. Najpomembneje pa je, da se počuti dobro."

Ponedeljkova tekma na Santiagu Bernabéu bo brez dvoma še malce bolj napeta zaradi povratka osovraženega Luisa Enriqueja, ki ima v Madridu podoben status, kot ga ima v Barceloni Luís Figo. Asturijec je za nameček po prestopu iz Reala v Katalonijo večkrat zabil nekdanjim delodajalcem, zadetke pa je na Bernabéuu slavil še posebej čustveno.

Zidanove učne ure dale svoj rezultat

"Da, poznam zgodovino Luisa Enriqueja, toda jutri je tekma Madrid-Celta in menim, da to ne bo težava," je vlogo mirovnika prevzel Ancelotti. Slednji ima vedno več preglavic v konici napada, kjer navijači zahtevajo Jeséja, a ga Italijan še vedno ne vidi kot svojo prvi "špico". Z napadalci veliko dela tudi njegov pomočnik Zinedine Zidane in Ancelotti je prepričan, da so sadovi njegovega dela že vidni.

"Nisem govoril niti, da so igralci kot so Cristiano (Ronaldo), (Karim) Benzema in drugi gotovi člani prve postave. Zato je težko reči, da Jesé je. To je pomembno za Madrid. Zanj in za vse ostale je to dovolj. Je še zelo mlad, precej se je izboljšal in igra zelo dobro. Vsi so zadovoljni. Bo v prvi postavi? Jutri bi se lahko zgodilo, da bo igral," je še dodal Ancelotti.

"Zidane opravlja individualno delo. Včasih preživi nekaj časa z napadalci, s katerimi vadi strele, odkrivanje ... Menim, da je to delo že dalo sadove. Jesé se je zaradi tega močno izboljšal. Skupaj smo se odločili za takšno delo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.