Šport > Nogomet
18 ogledov

Ancelotti bo debitiral proti ... Bournemouthu

carlo ancelotti EPA
Real Madrid bo z novim trenerjem Carlom Ancelottijem prvo tekmo odigral 21. julija na južni obali Anglije, kjer ga bo gostil novi angleški drugoligaš Bournemouth.

Priprave na sezono 2013/14, v kateri bo Real Madrid vodil italijanski trener Carlo Ancelotti, bo beli balet začel s prijateljsko tekmo na stadionu Goldsands, kjer bo prve minute v novi ekipi verjetno odigral tudi najnovejši član devetkratnih evropskih prvakov, španski vezist Isco, ki se je klubu junija pridružil iz Málage.

"Zelo smo zadovoljni, da bo Real Madrid prvo pripravljalno tekmo odigral na britanskih tleh," je za klubsko spletno stran (www.realmadrid.com) dejal direktor kluba in nekdanji napadalec Emilio Butragueño.

"Velika čast" za Angleže

Pri novem angleškem drugoligašu Bournemouthu, njihov stadion, kjer so si v lanski sezoni z drugim mestom v tretji ligi (League One) izborili napredovanje v drugo ligo (Championship) sprejme okrog 10.000 gledalcev, bodo vstopnice prodajali po redni ceni 70 evrov, šest evrov manj pa bodo morali odšteti lastniki sezonskih vstopnic.

"Real se nahaja v svetovnem vrhu in to, da jih lahko gostimo, bo za vse nas velika čast. Počutimo se počaščene, da so izbrali nas," je dejal predsednik kluba Eddie Mitchell. "Češnje", kakršen je vzdevek kluba z južne angleške obale, so poleg Lyona in Paris Saint-Germaina zaenkrat edino moštvo, s katerim se bo Real pred začetkom sezone pomeril v Evropi.

Zadnja tekma proti Raúlu

24. julija bo beli balet proti Olympiqueju igral na stadionu Gerland, tri dni kasneje pa se bo v Göteborgu pomeril s PSG. Nato sledi turneja po Združenih državah Amerike, kjer bodo realovci na International Champions Cup 1. avgusta igrali z Los Angeles Galaxy, dva dni kasneje pa še z Evertonom ali Juventusom

Tretja pripravljalna tekma bo na sporedu 6. ali 7. avgusta, 11. pa se bodo pred povratkom v Evropo pomerili z milanskim Interjem v St. Louisu. 20. ali 21. avgusta bo na sporedu še zadnja prijateljska tekma z Al-Saddom nekdanjega kapetana Raúla Gonzáleza, ki naj bi en polčas odigral tudi v dresu belega baleta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.