Šport > Nogomet
14 ogledov

Ancelotti: Da bi v Münchnu gorelo, ko mi gremo

Carvajal Zidane Alonso Real Madrid Osasuna Liga BBVA Španija prvenstvo
1/14
EPA
Špansko prvenstvo se bo konec tedna morda usodno zlomilo – vodilni Atlético Madrid namreč odhaja na najtežje preostalo gostovanje v Valencio, medtem ko bo mestni tekmec Real v pričakovanju revanše z Bayernom gostil Osasuno. Barça pri Jokićevem Villarrealu.

Karl-Heinz Rummenigge je na petkovi novinarski konferenci izzval reakcijo Carla Ancelottija, ki je lahko z Real Madridom med tednom slavil veliko zmago na prvi tekmi polfinala Lige prvakov proti Bayernu. Rummenigge je pred tekmo na Allianz Areni Realu napovedal "pekel" in dodal, da bodo v Münchnu "gorela tudi drevesa".

"Pričakujem, da bodo v torek gorela drevesa, ko se bomo vračali domov," je pred sobotno tekmo z Osasuno iz klubske baze Valdebebas blizu madridskega letališča Barajas sporočil Ancelotti. Italijan je bil v zadnjih dneh veliki zmagovalec, saj mu je po Gerardu Martinu na pokalnem El Clásicu uspelo v kozji rog ugnati tudi Josepa Guardiolo, skupaj z že dodobra načetimi igralci pa ga zdaj čaka zaključni sprint.

Ronaldo od prve minute

Beli balet je dobil zadnje tri ligaške tekme in ob tem zabil 13 golov, dvoboj s pamplonskim moštvom pa bo pokazal, koliko moči je igralcem vzelo branjenje na Santiagu Bernabéuu. Real, ki se je odločil prestaviti zadnjo ligaško tekmo za temeljitejšo pripravo obračuna proti Bayernu, za vodilnim Atléticom s tekmo manj zaostaja za šest točk.

"(Cristiano) Ronaldo je v redu, mora igrati, da je v vrhunski pripravljenosti. Jutri bo začel," je dodal Ancelotti, ki je Portugalca od prve minute aktiviral na sredini tekmi, potem ko je bil zaradi težav s kolenom in stegensko mišico odsoten vse od aprila. Oboleli Gareth Bale je proti Bayernu po 70 minutah zamenjal ravno Ronalda in je še naprej vprašljiv, Karim Benzema pa je praktično odpadel zaradi močnega udarca v koleno. Vprašljiv je tudi Pepe, ki je predčasno končal zadnjo tekmo v Ligi prvakov. 

Priložnost za Morato

"Obstajajo dvomi glede Karima (Benzemaja), ki je utrpel udarec v koleno, ekipo pa bomo malce spremenili, toda ne preveč, ker je tekma z Osasuno zelo pomembna za prvenstvo. Bale je danes treniral, toda še vedno je malce slaboten, zato bomo odločitev o njegovem nastopu ali počitku pred torkovo tekmo sprejeli jutri," je pristavil Ancelotti.

"Poskušamo si pravočasno opomoči za tekmo in dati od sebe sto odstotkov, ker smo v boju za naslov. Upamo, da bomo zmagali vse tekme, ki so nam ostale, a ni lahko, ker smo vložili veliko truda v tekmo z Bayernom. V tem trenutku ne mislim na ekipo, ki se bo pomerila z Bayernom, osredotočen sem na Osasuno. Možno je, da bi, ker ima Benzema težave, lahko začel (Álvaro) Morata, ki je bil dober ob vseh priložnostih, ki jih je imel do zdaj."

Diego Costa Valencia Atletico Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA

"Vodim najboljšo ekipo na svetu"

Ancelottija so povprašali tudi o povezavah z Manchester Unitedom, ki po odstavitvi Davida Moyesa pregleduje tržišče za njegovim naslednikom. Znova naj bi imel prste vmes Sir Alex Ferguson, ki je lastnoročno izbral že svojega glasgowskega someščana, Škotu pa naj bi bil najbolj všeč ravno Ancelotti.

"Srečen sem tukaj. Imel sem toliko sreče, da lahko vodim najboljšo ekipo na svetu. Spoštujem Manchester United in žal mi je zaradi tega, kar se je zgodilo Moyesu, a ostajam tukaj," je bil kratek Ancelotti.

Pep: Nismo tako slabi

Pred torkovo tekmo se je iz Nemčije oglasil tudi Josep Guardiola, čigar Bayern jutri čaka tekma z Werder Bremnom. Bavarci so seveda že dlje prvaki 1. Bundeslige, ki so jo osvojili v rekordnem času, njihove predstave pa so v zadnjih tednih skrb vzbujajoče padle.

"V torek je naš finale, toda proti Werderju moramo igrati z enakim trudom kot v Madridu," je dejal Guardiola. "Prvenstvo smo osvojili marca in smo v finalu pokala. Nismo tako slabi, kot pravijo nekateri, toda še vedno moram najti ravnovesje. Prva postava proti Werderju? Govoriti moram še z nekaterimi igralci. Vem, da je tukaj (v Nemčiji, op. a.) ljudem bolj všeč igranje na protinapade v slogu Dortmunda in Real Madrida. Toda Bayern ja najel mene."

Courtois: Prvi finale je v nedeljo

Vodilni Atlético, ki ga v sredo čaka povratna tekma Lige prvakov v Londonu, lahko dan po tekmi Reala stori ogromen korak proti šokantni osvojitvi naslova La Lige. Rdeče-beli se podajajo k Valencii, ki jo bodo gotovo še boleli četrtkovi dogodki iz Seville, kjer so tudi po zaslugi sodniških napak Damirja Skomine in njegovih pomočnikov izgubili prvo tekmo polfinala Evropske lige.

"Gremo tekmo za tekmo, zdaj je naša najpomembnejša tekma ta z Valencio. Smo v zelo dobri fizični kondiciji. Verjamem, da v to tekmo prihajamo v dobrem stanju, da se lahko še bolj potrudimo na igrišču, in to je dobro za tekme, ki ostajajo. Prvi finale je v nedeljo," je dejal vratar Thibaut Courtois.

"Dobro za nas je, da imamo dan počitka več, ker je Valencia igrala v četrtek. Tja moramo priti močni, intenzivni, ker je na Mestalli tekma vedno zelo zapletena; to smo spoznali v pokalu. To bo zelo naporna tekma, treba jo bo odigrati kot finale, in če bomo opravili tako, lahko gremo naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.