Šport > Nogomet
8 ogledov

Ancelotti "hotel ubiti" igralca Chelseaja

Carlo Ancelotti Fernando Torres Reuters
Carlo Ancelotti je bil zelo odkrit v intervjuju za angleški The Times. Izbral je svojo najboljšo enajsterico in dejal, da je imel pri Chelseaju težave le z enim od igralcev.

Po dveh letih vodenja Chelseaja je Carlo Ancelotti leta 2011 zapustil London in kmalu postal trener Paris Saint-Germaina, pred letošnjo sezono pa se mu je končno uresničila njegova dolgoletna želja – postal je trener Real Madrida.

Italijan je pri modrih v angleški prestolnici začel izvrstno in osvojil prvenstvo ter pokal FA, toda po slabi drugi sezoni ga je glavni pokrovitelj kluba Roman Abramovič kot že nešteto njegovih predhodnikov zamenjal.

"Didier Drogba na tekmo zamudil pol ure"

V pogovoru za angleški The Times je Ancelotti razkril, da je bil še posebej jezen na enega izmed članov londonskega moštva, čeprav pa so pri časopisu zapisali, da "identitete ne morejo razkriti", naj bi šlo za igralca, za katerega tovrstno obnašanje "ni presenetljivo", glede na to, da so njegovi prestopki iz preteklosti že "dobro dokumentirani", pišejo angleški kolegi.

"Uspeh trenerja je odvisen od njegovega odnosa z igralci," je dejal Ancelotti. "To ne pomeni, da moraš vedno govoriti: 'Da, da ,da!' Tu je disciplina, tu so pravila, ampak moraš biti bolj elastičen. Včasih pri Chelseaju nismo bili elastični. Enkrat je (Didier) Drogba na tekmo zamudil za 30 minut, zato ni igral, ampak ključ je medsebojno spoštovanje. Z igralci nikoli nismo imeli težav, le enkrat pri Chelseaju. Eden izmed njih ni kazal spoštovanja, hotel sem ga ubiti, ampak to ni bilo mogoče. Igralec je last kluba, zato včasih ne moreš storiti tistega, kar si želiš."

Idealna postava brez realovcev

Ancelotti je za The Times izbral tudi svojo idealno enajsterico, ekipo, ki bi jo lahko sestavil iz vseh svojih nekdanjih varovancev iz številnih evropskih klubov, ki jih je vodil v karieri. Italijan namenoma ni izbral nikogar iz trenutnega kluba, se je pa odločil za postavo Buffon; Cafu, Terry, Thiago Silva, Maldini; Lampard, Pirlo, Zidane; Ševčenko, IbrahimovićKaká.

Na klop je Ancelotti posadil Čecha, Cola, Nesto, Gattusa, Seedorfa, Drogbaja in Inzaghija, ocenil pa je tudi delo Joséja Mourinha, njegovega predhodnika na Santiagu Bernabéuu.

Wenger mu je dolžen kosilo zaradi Özila

"V klubu ne govorijo o tem, kaj se je zgodilo v prejšnji sezoni z Mourinhom, jaz pa ne sprašujem. Priti do polfinala Lige prvakov ni slabo. Ni dovolj dobro za nekatere klube, ampak ni slabo," je še povedal Ancelotti, ki se je dotaknil tudi nekdanjega člana kluba Mesuta Özila in njegovega odhoda k Arsenalu.

"(V Premier League, op. a.) je letos zelo izenačeno, ampak po mojem mnenju ima najboljšo ekipo Manchester City. Arsenal igra dobro, ampak mi smo jim pomagali, seveda. Arsène Wenger nas mora povabiti na kosilo, ker smo mu dali Özila. To je bila moja odločitev. Ko smo kupili (Garetha) Bala, je bilo težko najti mesto zanj, on pa mora igrati. V Chelseaju bo Mourinhu vedno šlo dobro, toda zamenjali so cel kup igralcev in ni lahko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.