Šport > Nogomet
15 ogledov

Ancelotti igralcem: "Vsi začenjate z ničle"

carlo ancelotti EPA
Španski športni dnevnik Marca razkriva podrobnosti prvega pogovora z igralci Reala Madrida, ki ga bo 15. julija imel novi trener Carlo Ancelotti.

Ko bo 15. julija vodil ekipo Real Madrida na prvem treningu pred začetkom nove sezone, bo Carlo Ancelotti po poročanju madridskega dnevnika Marca svojim novim varovancem zabičal, da ne bo prenašal obnašanja, ki je v lanski sezoni razdrlo slačilnico.

"Najprej jim bo povedal, da vsi začenjajo z ničle, in da ni privilegiranih. Ampak predvsem bo dal poudarek na obnašanje in kompromise," so zapisali španski kolegi. "Tisti, ki se ne bo izpraznil na treningih in na tekmah, ne glede na to, kdo bo nasprotnik, mora igrati, kot bi šlo za finale, sicer bo izgubil možnosti za igranje v prvi postavi."

Isco model za vse

Njegov ostrejši besednjak je podprl tudi predsednik Florentino Pérez, ki bo z moštvom odpotoval na turnejo po Združenih državah Amerike, kot tudi novi Ancelottijev pomočnik Zinedine Zidane. Prvi govor italijanskega stratega po odhodu Joséja Mourinha naj bi bil ključen za to, da se pred novimi varovanci postavi kot brezkompromisnež.

"O Iscu v klubu govorijo kot o odličnem nogometašu, ampak tudi kot strateški okrepitvi za prebujenje tistih, ki so že v ekipi. Isco je živa podoba športnika, ki bo dal vse za dosego cilja," nadaljuje Marca.

Diagnoza: veliko dobrih brez motivacije

"To iščejo pri Realu Madridu v trenutku, ko se je klub zavzel za prihod nogometašev, ki želijo 'pojesti' cel svet. Z igralci profila nogometaša iz Málage, s talentom in ambicijami, želijo dati impulz projektu, ki ga mora od zdaj naprej voditi Carlo Ancelotti. V ekipi je že nekaj zvezd in za njihovo ponovno aktivacijo je idealno, da to storijo igralci, ki prinašajo domišljijo in jih pripravijo do tega, da ostanejo budni."

"Želimo igralce z nepotešljivo lakoto," je ob predstavitvi Isca dejal tudi predsednik Pérez, ki je skupaj z novim trenerjem in legendo kluba Zidanom postavil diagnozo − v klubu je veliko dobrih igralcev, ki pa v zadnji sezoni niso pokazali vsega, kar znajo. Šli so celo po seznamu od imena do imena. Ancelotti se je lotil vsakega člana belega baleta, njegove statistike in mnenj zaposlenih v klubu.

Drugačen od Mourinha, a zelo zahteven

"Prišli so do zaključka, da je ekipi manjkalo več ambicij za osvajanje naslovov. V prvenstvu so se preveč sprostili. Dva ključna pokazatelja sta bila tekma v polfinalu Lige prvakov, ko so dobili štiri gole, in ekipa, ki se je nerazumljivo sesula v finalu kraljevega pokala proti Atléticu na Bernabéuu," še pišejo španski novinarji.

"Čeprav se je na tisti tekmi govorilo o smoli, o tekmi, kjer so zadeli tri vratnice. Priložnosti ni manjkalo, ampak v podaljšku se je Madrid spet sesul. La Ligo so izgubili prehitro zaradi pomanjkanja apetita. Zaradi konformizma. Prihodi Isca, (Daniela) Carvajala, zanimanje za (Asierja) Illarramendija in več priložnosti Jeséju ter (Álvaru) Morati v veliki meri odgovarjajo potrebi za dvig tekmovalnosti znotraj ekipe, s čimer bi veterane nalezli lakote, ki jo imajo mladi."

Živi dokaz tega, še zaključuje Marca, naj bi bil branilec Pepe, ki je izbruh francoskega mladca Raphaëla Varana plačal s selitvijo na klop za rezerve. "Ancelotti ima drugačen karakter kot Mourinho. Ampak je zelo zahteven," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.