Šport > Nogomet
26 ogledov

Ancelotti mora na operacijo

Carlo Ancelotti EPA
Italijanski strateg je dejal, da se ne namerava vrniti v AC Milan in da se bo podvrgel operaciji, če bo izgubil službo pri madridskem Realu

Carlo Ancelotti je praktično potrdil svoj odhod iz madridskega Reala. Kot kaže si bo Italijan vzel leto dni pavze, potem ko je v španski prestolnici služboval dve leti. Ancelotti je že po zadnji prvenstveni tekmi proti Getafeju dejal, da si bo vzel leto premora, če pri Realu ne bo ostal še eno sezono, za kolikor ga na klub veže pogodba.

"Že na tiskovni konferenci sem dejal in sedaj ponavljam: vzel si bom leto premora. Razlog je tudi to, da imam zdravstvene težave," je 55-letni Ancelotti povedal za Il Giornale. "Moram na operacijo zaradi cervikalne stenoze. Že nekaj časa imam bolečine v rokah in če bom odlašal, se bo stvar razširila na moje noge. Ne vem, kako dolgo bom okreval po operaciji."

V zadnjih dneh so Ancelottija pogosto povezovali z vrnitvijo v AC Milan. Silvio Berlusconi je zatrdil, da bo Ancelotti prišel, če mu bodo v Madridu pokazali vrata. Prvi operativec kluba Adriano Galliani je odpotoval v Madrid, kjer se bo prav danes sestal z Ancelottijem.

"Z veseljem bom gostil Gallianija na večerji, toda načrtov ne bom spremenil. Operacijo bom imel v Vancouvru v Kanadi, kjer imava z ženo hišo. Počival bom, med Madridom in Kanado. Verjemite mi, dve leti v Realu sta zelo naporni. Nihče si ne predstavlja, kaj ta služba zahteva od tebe, v smislu psihične energije in živcev," je selitev v Lombardijo zavrnil Ancelotti.

"Domov se bom vrnil za nekaj drugega. Čez mesec dni se mi bo rodil vnuk. Tega nočem in ne smem zamuditi. Vedno sem govoril, da če se bom vrnil v Italijo kot trener, bom vodil Milan," pa vrnitve na San Siro ni popolnoma izključil izkušeni Italijan.

Ancelotti je v dveh sezonah pri Realu osvojil Ligo prvakov, španski kraljevi pokal, svetovno klubsko prvenstvo in evropski superpokal. Najverjetnejši kandidat za njegovega naslednika je Rafael Benítez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.