Šport > Nogomet
7 ogledov

Ancelotti ne bo kupoval: "Imamo dve rešitvi"

Ancelotti knjiga predstavitev božična jelka EPA
Carlo Ancelotti je na ponedeljkovi predstavitvi svoje nove knjige z naslovom Moje božično drevo zatrdil, da madridski Real po poškodbi Samija Khedire ne bo kupoval.

"Imamo dve rešitvi – ena je izbrati igralca z bolj ali manj enakimi karakteristikami, kot jih ima (Sami) Khedira, druga pa spremeniti sistem igre. Ker je pomembno imeti sistem, v katerem se igralci počutijo udobno. Ne nameravamo spreminjati ekipe. Moram še premisliti o rešitvah, čeprav imamo igralce, ki niso igrali veliko, ampak so v dobri formi, predvsem Casemiro," je na novinarski konferenci, posvečeni njegovi novi knjigi, dejal Carlo Ancelotti.

Kot je navada v Španiji, je novinarje veliko bolj kot Moje božično drevo zanimal komentar trenerja Real Madrida na nedavno poškodbo Samija Khedire, enega ključnih članov njegovega moštva, ki je po operaciji kolena že končal sezono.

Včasih so igrali manj tekem

"Smola. Na srečo je Xabi (Alonso) utrpel zgolj udarec. Khedira je zelo pomemben igralec za nas, za ravnovesje ekipe. Brez njega bomo morali poiskati drugo rešitev. Prepričan sem, da bomo nadomestili njegovo odsotnost, čeprav je zelo pomemen igralec za nas. Ampak to bomo že popravili," je dejal Ancelotti. Vse kaže, da bo Khediro v postavi zamenjal Brazilec Casemiro, glede na to, da je Italijan razkril, da se Isco bolje počuti kot "mediapunta", igralec za napadalci.

"Težavo z reprezentancami je težko popraviti, ker so zahteve klubov in reprezentanc drugačne. Ko sem začel trenirati, nogometaši niso imeli toliko tekem in lažje je bilo načrtovati delo za fizično pripravljenost. Zdaj morajo igrati vsake tri dni in je zelo zapleteno. Verjamem, da bi lahko Fifa in Uefa te težave rešili z drugačnim razporedom," si je še zaželel Italijan.

Navdušilo ga je devet evropskih pokalov

V knjigi opisuje svojo trenersko kariero in razvoj taktičnih pogledov, enega izmed njih je vključil tudi v naslov (božična jelka je lahko tudi postavitev na igrišču). Ancelotti je razkril, da si je želel biti v vseh klubih zgolj oseba, ki bi jo igralci in ostali zaposleni spoštovali.

"Nemogoče je, da bi bili vsi zadovoljni, to ni moj cilj. Menim, da je za klub zelo pomembno spoštovanje. Želim si biti spoštovan, všeč bi mi bilo, da imajo igralci do mene enako spoštovanje kot do zadnje osebe, ki dela pri tem klubu. Odnos znotraj skupine je zelo pomemben za zmage. To ne pomeni, da je vedno tako. Včasih moram reči, da ni. Pomembno je, da med osebami vlada spoštljiv odnos," je še dodal Ancelotti.

"Prvič, ko sem govoril s (predsednikom Reala Pérezom, op. a.) Florentinom, da bi prišel sem, je bilo leta 2006 in 2007. Že mnogo let sem razmišljal o tem, da bi lahko treniral Madrid, ampak tisti dan, ko sem prišel, je bil zame nekaj posebnega. Predvsem takrat, ko sem prišel v prostor s pokali. Še nikoli nisem videl devet evropskih pokalov skupaj. Sedem ja, ker jih ima Milan, ampak ne devet. Ni bilo težko pomisliti, da manjka en. Jasno je, da je to velik cilj in fantastična motivacija, a razmišljam le o tem, kako bi lahko pomagal klubu, da bi osvojil pokal številka deset."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.