Šport > Nogomet
27 ogledov

Ancelotti ne želi govoriti o prihodnosti

carlo ancelotti massimiliano allegri EPA
Trener Madrida bo verjetno ostal brez enega samega naslova in njegova prihodnost je po izpadu pod še večjim vprašajem - nasprotni trener Massimiliano Allegri v pričakovanju finala.

Carlo Ancelotti je izgubil italijanski dvoboj v letošnjem polfinalu Lige prvakov, ki je za Real Madrid predstavljal še zadnjo realistično možnost za kakšen naslov v klavrnem letu 2015. Italijanski strateg se je pred meseci podpisal pod najuspešnejše koledarsko leto v zgodovini kluba, ki je prineslo tudi deseti evropski naslov, toda remi na Santiagu Bernabéuu proti Juventusu je kraljevemu klubu onemogočil boj za zgodovinsko drugo zaporedno trofejo.

Ancelottijeva prihodnost je bila po občasnih mukah na domači in evropski fronti v letošnji sezoni že večkrat pod vprašajem, kaj več pa na to temo po sredinem razočaranju ni povedal niti klubski direktor Emilio Butragueño (izmaknil se je dvema direktnima vprašanjema o italijanskemu trenerju), veliko novega pa ni povedal niti Ancelotti sam.

"Govoriti o prihodnosti nocoj ne bi imelo veliko smisla. Imamo še dve tekmi v La Ligi in sezono je potrebno zaključiti na najboljši možni način. Nato se bomo dobili in govorili o prihodnosti," je dejal Ancelotti in se obrnil proti tekmi:

carlo ancelotti massimiliano allegri | Avtor: EPA EPA
"Ekipa je pokazala pravi obraz. Storila je vse, kar je bilo potrebno storiti. Zelo smo napadali in imeli priložnosti. Če si moramo kaj očitati, je to tisto, kar smo storili na prvi tekmi. Nismo igrali tako intenzivno kot tokrat. Dali smo vse od sebe.

"Juve je zelo tekmovalno moštvo. Za njimi je zelo dobra sezona. Na koncu sta jim obe tekmi uspeli zelo dobro. Zdaj bodo igrali finale. Nikoli niso popustili. V nogometu so majhne podrobnosti. Lani smo dobili finale Lige prvakov po zaslugi gola v zadnji minuti in govorili so, da smo imeli srečo. Zdaj bi lahko rekli, da smo imeli smolo. V tem paru nismo imeli veliko sreče." Poraženi nekdanji trener Juventusa je opozoril na odsotne igralce, ki so manjkali v različnih delih sezone, za favoritinjo v finalu pa je izpostavil Barcelono, ki je lahko od daleč zadovoljno (ali pa tudi ne) spremljala, kako je italijanski prvak preprečil berlinski "El Clásico".

"Na splošno sem ponosen na te igralce zaradi tega, kar jim je uspelo na tej tekmi in v tej sezoni. Imeli smo odsotne igralce, toda vsi so pokazali pravi obraz," je dodal Ancelotti:

"Favorit v finalu? Zdaj je favorit Barcelona, toda v finalu se lahko zgodi karkoli."

Juventus se je s trenerjem Allegrijem medtem huronsko veselil neverjetnega podviga, ki si ga pred sezono ni upal napovedati nihče. "Stara dama" z nekdanjim trenerjem osovraženega AC Milana še naprej prestavlja meje mogočega in z uvrstitvijo v finale je še potrdila svoj navdušujoč povratek na evropski zemljevid.

Za nameček ima Juve en naslov, italijanskega državnega, že v žepu, z osvojeno Ligo prvakov in italijanskim pokalom pa bi Allegrijevi varovanci ponovili podvig Interja, ki je s Joséjem Mourinhom leta 2010 na poti do trojne krone ustavil prav Barcelono, naslov pa osvojil – na Bernabéuu!

"Ta finale je za nas veliko zadovoljstvo in zaslužili smo si ta rezultat. Odigrali smo izvrstno tekmo, morda bi lahko zgolj izkoristili več priložnosti v prvem polčasu," je po obračunu za Mediaset dejal Allegri.

"Ni lahko igrati na Bernabéuu, fantje so igrali zelo pozorno in za to si zaslužijo pohvale. Mislim, da je za naš nogomet zelo pomembno, da imamo italijansko ekipo v finalu Lige prvakov. Barcelona? Vemo, da je to ekipa, proti kateri je praktično nemogoče igrati, toda zavedamo se naših sposobnosti. V eni tekmi se lahko zgodi vse. Smrtonosni so v napadu, toda mi se zavedamo naših zmožnosti in skušali bomo pripeljati pokal domov."

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.